18 / 04 / 2024

Viaport Marina'nın otel ve akvaryumu 2016'da açılacak!

Viaport Marina'nın otel ve akvaryumu 2016'da açılacak!

1 milyar liralık yatırım bedeliyle Türkiye’nin dev projeleri arasında yer alan Tuzla Viaport Marina, kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor. 29 Mayıs’ta açılacak eğlence merkezini yılda 25 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.



İstanbul’un cazibe merkezlerinden bir olmaya aday Tuzla Viaport Marina, yapımına başlandıktan 14 ay gibi kısa bir süre sonra 29 Mayıs’ta ziyaretçilerini kabul etmeye başlayacak. 1 milyar liralık bütçesiyle İstanbul en büyük projeleri arasında yer alan projede eğlence alanlarından, AVM’ye yüzlerce lüks yatın barınabileceği marinadan, tematik akvaryuma ve 5 yıldızlı otele kadar her şey düşünüldü. Açılış öncesi Viaport Marina’da düzenlenen basın toplantısında projenin detayları hakkında bilgiler verildi.


“MERKEZİN MUTLAK DENİZLE BİRLEŞTİRİLMESİ GEREKİYORDU”

Viaport Marina’nın Tuzla’da merkez oluşturulmasına büyük katkı yapacağını kaydeden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Halkımızın bir istek ve talebi vardı. Tuzlamız’a gelme nedeni olan insanlar için bir süreç oluşturmak zorundaydık, bir cazibe oluşturmak zorundaydık ve Tuzla’mızın en uzakta olması dezavantajını ortadan kaldıracak bir mekan oluşturmalıydık. Çünkü Tuzla halkımız şunu söylüyordu: ‘Gömlek almaya Pendik’e, ayakkabı almaya Kadıköy’e gitmek zorunda mıyız biz merkez istiyoruz’. Coğrafi açıdan da çok dağınık bölgede merkez oluşturmak için mekan aradık ve merkezin mutlak denizle birleştirilmesi gerekiyordu. Denizin avantajlarından faydalanmak istiyorduk ve marinayla merkez birleştirilebilir diye düşündük” ifadelerini kullandı.


“İŞTE BUNU ARIYORDUK”

Dev projenin estetik yönüne de vurgu yapan Şadi Yazıcı, “Çupra şeklinde bir marina projesi ortaya konulduğunda, bir yaşam alanı fikri ortaya koyduklarında projenin hem estetik açıdan, hem fonksiyonelliği açısından hem de halkla ve bizim düşüncelerimizi Tuzla’mıza artı değer kazandıracak yönlerini düşündüğümüzde, dünyadaki bir çok örnekleriyle beraber güzel bir proje önümüzü koyulduğunda ‘işte bunu arıyorduk’ dedik ve projeyi yapanlara teşekkür ediyoruz gerçekten güzel bir proje oldu” diye konuştu.


“DENİZ TABANINA ZARAR VERİLMEDİ”

Projenin yapım aşamasında deniz canlılarına zarar verilmediğini de sözlerine ekleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bu süreç içerisinde şu her zaman soruldu; ‘siz orada denize zarar verdiniz mi? Asla. Bunu üniversitelerle yapmış olduğumuz raporlar doğrultusunda biz denize belki fayda sağlamadık ama denize zarar vermemek için çok çaba sarf ettik. Deniz üstünde yaşam alanı oluştururken deniz altını olumsuz yönde etkilemeyecek yöndeki raporların hepsini aldık”


“DÜNYADA ÖRNEĞİ OLMAMIŞ MODELDE SERGİLENDİĞİ YER”

Viaport Marina içerisinde konumlanan özelliklerin dünyada hiçbir marinada bulunmadığını ifade eden Via Propertiesvonerim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise, “Bizim son bir yıldaki en ağırlıklı gündemimiz burası oldu. Hatta burayla yatıp kalktığımızı söyleyebiliriz. Çünkü İstanbul buraya yakışıyor, burası İstanbul’a yakışıyor. Bu anlamda son bir yılı geceli gündüzlü bir çalışmayla bütün ağırlığımızı buraya verdik. Çok farklı bir proje ortaya çıktı. Aslında bu hem eğlence sektöründe hem alışveriş ve perakende sektörü için çıtayı çok yükseltti. Alışveriş merkezinin de son noktası bence, eğlencenin de son noktası ve marinacılığın da dünyada örneği olmamış modelde sergilendiği yer yine burası” dedi.


AKVARYUM VE OTEL 2016 YILINDA GELİYOR

Viaport Marina otel, alışveriş adası, tema park, akvaryum, business center ve marinadan oluşan Türkiye’nin ilk ve tek 6 fonksiyonlu projesi olarak adlandırılıyor. Denizin üzerine konumlanacak otel ve binlerce deniz canlısının içerisinde bulunduğu Türkiye’nin en uzun tüneline sahip akvaryumu da proje kapsamında hayata geçirilecek.

Proje kapsamında 29 Mayıs’ta, AVM ve marinanın da bulunduğu ilk üç etabıyla hizmete açılmış olacak. Toplam 6 bölümden oluşan eğlence ve yaşam merkezinin geriye kalan etapları ise 2016 yılının sonunda tamamlanması planlanıyor.


Milliyet


Geri Dön