29 / 03 / 2024

Viaport Venezia kapılarını açtı!

Viaport Venezia kapılarını açtı!

Venedik konseptiyle tasarlanan, 1.5 milyar TL’lik yatırım bedeliyle hayata geçirilen Viaport Venezia projesinin alışveriş merkezi etabı kapılarını açtı. AVM'ye yılda 15 milyon ziyaretçi bekleniyor.



Via Properties, Viaport Venezia ile birlikte İstanbul’daki alışveriş merkezlerinin kiralanabilir alan toplamını 320 bin metrekareye çıkardı. Alışveriş merkezine yılda 15 milyon ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.

Via Properties, Gürsoy Yatırım Ortaklığı ile birlikte İstanbul Gaziosmanpaşa’da hayata geçirdiği Viaport Venezia’yı açtı. 140 mağaza ve 68 bin metrekarelik kiralanabilir alanıyla Viaport Venezia’yı, ilk günden 20 bin kişi gezdi.


Viaport Venezia’da, gondollarla kanallarda gezinti yapılabiliyor. Ayrıca Venedik’in meşhur San Marco Meydanı’nın bir benzeri bulunurken, buranın etrafı yeme içme alanlarına ayrılmış.


Ulaşım avantajı

Outlet konseptinde hizmet veren mağazalarda ziyaretçilere 365 gün indirimli alışveriş yapma imkânı sunuluyor.


Habipler-Topkapı tramvay hattının yanıbaşında olan proje, ulaşım açısından avantajlı bir konumda bulunuyor. Proje aynı zamanda yapımına başlanan Mecidiyeköy-Havalimanı metro hattından da direkt bağlantı alıyor.


Viaport Venezia projesinin ilk yıl 15 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesini beklediklerini kaydeden Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Viaport Venezia projesi ile dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Venedik’i İstanbul’a getirdik. Geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiğimiz Viaport Marina projesi İstanbul Anadolu yakasına, Viaport Venezia projesi ise Avrupa yakasına başka bir boyut kazandırdı. Türkiye’nin en değerli yatırımlarına imza atmaktan gurur duyuyoruz” dedi.



Kanallar 1 kilometre


Uzunluğu 1 kilometreyi bulan kanallardaki gondollarıyla, İtalyan mimarisinin tüm detaylarının biraraya geldiği Viaport Venezia’da Nike Factory Store, Adidas, Reebok, Vakko, 4G Gizia, La Gazetta, Superstep gibi toplam 140 mağaza yer alacak.



Karnavallar İstanbul’da


İtalyan esintileri eşliğinde her hafta sonu düzenlenecek olan etkinliklerle birlikte her yıl Venedik Karnavalı da Viaport Venezia’da yapılacak.



Milliyet




Geri Dön