19 / 04 / 2024

Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı!

Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı!

Avrupa 'nın kombi sektöründeki 100 yıllık kuruluşu Viessmann, 20. fabrikasını Manisa'da açtı. Kombi fabrikasının açılış törenine Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Margit Haberle de katıldı...




Alman ısıtma tekniği sistemleri üreticisi Viessmann Grubu, 50 milyon lira yatırımla Manisa OSB'de kurduğu Türkiye'deki ilk, dünyada 20. olan üretim tesisini düzenlenen törenle faaliyete geçirdi. 

Kombi fabrikasının açılış törenine Almanya Federal Cumhuriyeti  İzmir  Başkonsolosu Margit Haberle, Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Cemal Türek, Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı (CTO) Dr. Klaus-Peter Kegel, Viessmann Grubu Kurumsal İletişim Direktörü Manfred Greis, Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik ve Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig ile protokol üyeleri, Viessmann'ın Türkiye ve dünyadaki bayileri ile sanayiciler katıldı.


Üçüncü bank açılacak

Viessmann Grubu Teknoloji Başkanı (CTO) Dr. Klaus-Peter Kegel, Türkiye'deki ilk üretim merkezi olan bu tesisi başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın kombi üretim üslerinden biri haline getireceklerini söyledi. Kegel, "Viessmann, şu andaki tek bant üretimi ile yıllık 100 bin adet üretim kapasitesine sahip. Bu yeni fabrikada 2014 yılında ikinci bandı daha sonra üçüncü bandı monte ederek yılda 300 bin kombi üretimine ulaşacağız. Manisa'daki üretim merkezinde işe alınan personel Almanya'daki fabrikada 1 ay kurs görecek. Oradaki üretimin aynısını Manisa'ya taşıyacağız" dedi.


İkinci büyük pazar

Viessmann Manisa Üretim Tesisi Genel Müdürü Joachim Schlichtig, yüksek kalite standartlarının, verimli üretim anlayışının ve Ar-Ge'yi teşvik eden Vitotop Üretim Sistemi'nin, Viessmann Grubu'nun diğer fabrikalarında olduğu gibi Manisa'da da uygulanacağını kaydetti. Viessmann Isı Teknikleri Tic. A.Ş. Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik, Türkiye'nin yıllık yaklaşık 1 milyon adet kombi ve kazan adedi ile İngiltere'den sonra dünyadaki ikinci büyük ısıtma pazarı olduğunu belirtti. Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek de gelişmişliğinin yanında insana ve çevreye duyarlı olan bir firmanın Manisa OSB'de yatırım yapmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. 



Yeni Asır


Geri Dön