28 / 03 / 2024

Viking Treni projesi için imzalar atıldı!

Viking Treni projesi için imzalar atıldı!

Yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda sektöre yönelik çok sayıda seminer ve sempozyom düzenlenirken önemli işbirliklerine de imza atıldı. Fuarda en önemli imzalardan biri de Viking Treni projesi için atıldı.




EKO Fuarcılık ve Alman fuarcılık devi Messe München işbirliği ile düzenlenen logitrans Transport Lojistik Fuarı, 22 ülkeden 207 firmayı İstanbul’da buluşturdu. 19- 21 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar merkezinde gerçekleşen ve yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda sektöre yönelik çok sayıda seminer ve sempozyom düzenlenirken önemli işbirliklerine de imza atıldı. Fuarda en önemli imzalardan biri de Viking Treni projesi için atıldı. 


Gefco Türkiye, Litvanya Demiryolları ile birlikte gerçekleştireceği ve Türkiye’deki tek temsilcisi olacağı Viking Treni ile Türkiye’den İskandinavya’ya uzanan bir koridor üzerinde multimodel taşımacılık hizmeti verecek. Projeyle Türk sanayicisinin ürünleri, Baltık ülkelerine de demiryoluyla taşınacak. Viking Treni ile yapılacak taşımaların 19 Kasım 2015 tarihinden itibaren başlaması bekleniyor. Türkiye’den toplanan yükler İstanbul – Haydarpaşa’ya ulaştırılacak ve denizyoluyla Iljichevsk Limanı’na gönderilecek. Ürünler buradan trenle Ukrayna ve Belarus üzerinden Litvanya’ya kadar ulaşacak. Ayrıca ürünlerin İskandinavya’ya kadar nakliyeleri de sağlanabilecek. Mutabakat Anlaşması JSC Litvanya Demiryolları Genel Müdürü Stasys Dailydka ve Gefco Türkiye Genel Müdürü ve Orta-Doğu Bölge Müdürü Fulvio Villa tarafından imzalandı. 


Yükler 7 günde hedefe ulaşacak 


DÜNYA’ya konuşan Fulvio Villa, “Biz intermodalde büyüyoruz. Güçlü bir altyapımız olduğu için Litvanya Gefco’yu seçti” dedi. Bu projenin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Villa, "Gefco'nun Türkiye’deki hedefl eri büyüyor. Biz bütün ortadoğu’da büyümeyi hedefl iyoruz. Bu proje de bizi bu hedefimize yaklaştıracak. Projeyle İskandinav ve Baltık ülkelerine ulaşımı kolaylaştırmayı hedefl iyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de imzalanan en önemli projelerden biri olduğuna inanıyoruz ve Gefco olarak bunun bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Villa, bu proje ile ihracatçının yükünün 7 günde Baltık ülkelerine ulaşacağını söyledi. Villa, ayrıca projenin çevreci ve ekonomik olduğuna da vurgu yaptı. 


İşbirliğini artırmak istiyor 


DÜNYA’ya konuşan JSC Litvanya Demiryolları Genel Müdürü Stasys Dailydka da Viking projesinin Baltık’ı Karadeniz’e bağlayan çok önemli bir proje olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu proje içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Dailydka, şöyle konuştu: “Önce yaptığımız taşıma Ukrayna’ya kadardı. Ama bu bize yetmiyor. Bu nedenle Türkiye’yi de dahil etmek istiyoruz.” Bu proje ile bin 700 km’yi 52 saatte gidebildiklerine dikkat çeken Dailydka, fiyatlarında uyun olduğunu vurguladı. Dailydka ayrıca a ralık ayında Litvanya Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi ziyaret edeceğini ve Viking projesi kapsamında Türkiye ile işbirliklerini artırmaya yönelik görüşmeler yapacaklarını söyledi. Dailydka, “Böyle büyük bir sanayi ülkesi ile ortaklığımızı geliştirmek istiyoruz” dedi.


Dünya


Geri Dön