19 / 04 / 2024

Villa emlak vergisi ne kadar?

Villa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, her sene taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor. Peki, villa emlak vergisi ne kadar? İşte villa vergileri..



Villa emlak vergisi ne kadar?

Emlak vergisi, her sene taşınmaz mallar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne göre belirlenen oranlar ile hesaplanıyor.


Bu oranlar, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ayrı ayrı tespit ediliyor. Peki, villa sahipleri ne kadar emlak vergisi öder? Villa emlak vergisi ne kadar?


Villa için ödenecek vergi hesaplamasında emlak vergisi oranlarının mesken oranları kullanılıyor. Bu oranlar büyükşehir belediyesi sınırlarında yer alan taşınmazlar için yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Mesken emlak vergisi oranları 2015:

Normal yörelerde: Binde 1

Büyükşehir belediyelerinde: Binde 2


Yukarıdaki oranlar villanın kayıtlı değeri üzerinden hesaplanıyor. Örneğin, 750 bin TL değeri olan bir villanızın olduğunu düşünelim. Bu durumda bu villa için her sene ne kadar vergi ödenir?


Büyükşehirde: 1.500 TL

Normal yörede: 750 TL emlak vergisi ödeniyor. Bu bedelin yarısı ilk taksit döneminde, diğer yarısı ise ikinci taksit dönemi içerisinde ödenebiliyor.


2015 yılı emlak vergisi ödemeleri ise devam ediyor. Hala vergi borcunu ödememiş vergi mükelleflerinin ilk taksit ödemelerini 1 Haziran'a kadar yapmaları gerekiyor.



Emlak vergisi beyannamesi son günü ne zaman?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön