19 / 04 / 2024

Villa Mare'de icradan 650 bin TL'ye satılık dubleks!

Villa Mare'de icradan 650 bin TL'ye satılık dubleks!

Büyükçekmece 2. İcra müdürlüğü; Villa Mare'de bulunan 650 bin TL'lik dubleks konutu satıyor. İhalesi 4 Mart 2011 tarihinde Büyükçekmece 2. İcra Müdürlüğü'nde yapılacak...



BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI:

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan aşağıda cins, miktar, vasıf ve kıymetleri yazılı bulunan taşınmaz, alacağı teminen açık artırma suretiyle satılacaktır.
GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI: Satılmasına karar verilen; borçlu Yusuf Paksoy adına kayıtlı; T.Vakıflar Bankası TAO'na 1 .dereceden ipotekli istanbul Büyükçekmece Güzelce mh., 560 ada, 2 parsel sayılı 18/1000 arsa paylı, D-3 blok 1. normal kat 2 nolu çatı arası piyesli mesken vasfında taşınmaz

GAYRİMENKULUN İMAR DURUMU: Büyükçekmece Belediye Başkanlığının 08/09/2009 tarihli yazısından: Büyükçekmece, Güzelce mahallesi,560 ada,2 numaralı parselin 1/1000 ölçekli (21.10.2002 tarih ve 2002/4-3 na ile tasdikli) mevzi imar planında konut alanında kaldığı, TAKS; 0,20, KAKS;0,40 emsal, Hmaks; 6.50 m(2kat),ayrık nizam olarak imarının bulunduğu anlaşılmaktadır.

GAYRİMENKULUN HALI HAZIR DURUMU: Satışa konu taşınmaz; tapunun Büyükçekmece, Güzelce mahallesi, 560 Ada, 2 parsel numaralı, 26502,99 m2 yüzölçümlü "22 adet villa ve arsası" nitelikli ana taşınmazı üzerinde bulunan D3 adlı blokta (bu blokta iki ayrı bağımsız bölüm yer almaktadır.lyer alan 2 bağımsız bölüm numaralı, 18/1000 arsa paylı, çatı arası piyesli mesken nitelikli taşınmazı olup adres olarak Güzelce mahallesi merkezinde, Yoğurthane Caddesi üzerinde bulunan "villa mare" adlı sitede yer almakta olup denize en yakın konumdaki bloklardan birisidir. Taşınmazın yer aldığı "Villa Mare" adlı site toplam 22 adet bloktan oluşmakta olup bloklar-" zeminde A1 ,A2,A3,A4,A5,A6,A7,B1 ,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,C1 ,C2, D1, D2, D3, ve D4 olarak adlandırılmıştır. Toplam 58 adet bahçe ve çatı dubleksten oluşan 22 adet adet bloklu site ulaşımı kolay bir bölgede yer almaktadır. Girişi güvenlik kontrollü olan sitenin yer aldığı ana taşınmaz denize sıfır konumdadır. Ana taşınmaz üzerinde çocuk parkı, yüzme havuzu ve kamelyalar bulunmakta olup yerinde yapılan incelemede peyzaj imalatlarının tamamlandığı tespit edilmiştir. Site ulaşımı kolay, alt yapının büyük oranda tamamlandığı, belediye hizmetinin verildiği bir bölgede yer almaktadır. Sitede açık otopark imkanı bulunmaktadır. Ana taşınmaza toplu taşım araçlarıyla da ulaşım mümkündür,

Yerinde yapılan incelemede, satışa konu çatı dubleks taşınmazın giriş kapısının çelik kapı olduğu, alt katının balkon, antre, mutfak, teras, salon, banyo+vvc ve ebeveyn banyolu yatak odası bölümlerinden, içten merdiven bağlantılı üst katının ise banyo+wc,salon, teras, ebeveyin yatak odası, ebeveyin banyosu ve yatak odası bölümlerinden oluştuğu, çatı dubleksinin alt ve üst kat olmak üzere birlikte 216 m2 miktarında olduğu tespit edilmiştir. Kuru zeminleri parke, ıslak zeminleri ise seramik/fayans kaplı olan taşınmazda barbekü ve klima mevcuttur. Yerinde yapılan incelemede,taşınmazın vitrifiye ve armatürlerinin, anahtar, priz ve sigortalarının, mutfak tezgah ve dolaplarının tam olduğu, taşınmazın kaliteli malzeme sarfı ve işçilikle yapıldığı tespit edilmiştir.

GAYRİMENKULUN KIYMETİ: B.Çekmece icra Hukuk Mahk. 2010/834 E. 2010/1546 K. Sayı 30.07.2010 tarihli kararı ile kesinleşen değeri olan, 650.000.-TL muhammen değer üzerinden satılmasına karar verilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI YERİ VE ZAMANI: 1-Satış, Büyükçekmece 2. icra Müdürlüğünde 04.03.2011 tarihinde Salı günü saat: 13:20 ile 13:30 arasında yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masrafını geçmek şartı ile en çok artırana ihalesi yapılacaktır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde, en çok arttıranın taahhüdü saklı, kalmak üzere 14.03.2011 tarihinde Cuma günü saat 13:20 ile 13:30 arasında Büyükçekmece 2. icra Müdüriüğü'nde ikinci arttırmaya çıkarılacak olup, bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak kaydı ile artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin tahmin edilen kıymetin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi gerekir.

2-)Satışa iştirak edeceklerin muhammmen bedelin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı, istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale damga resmi, tapu alım harç ve masrafları, tahliye ve teslim masrafı ile KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler, tapu satım harcı ve tellaliye resmi satış bedelinden ödenir.

3-) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgelerle birlikte onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-)Satış bedeli hemen veya verilen müddet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelinin yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca bir hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden tahsil edilecektir.

5-)Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-)Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/7442 Talimat sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları, işbu ilanın satış ilanı kendilerine tebliğ edilmeyenler için ilanen tebligat yerine kaim olunacağı keyfiyeti ilan olunur.

İİK.127.MADDESİNE GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

İİK.151. ve 142, MADDELERİNE GÖRE SIRAYA İTİRAZ: Alacağa mahsuben ihalenin yapılması halinde veya satış bedelinin İİK. 138. madde cümlesine göre ipotek alacaklısına ödenmesi durumunda, alakadarların satışı takip ederek İİK 142. Maddeye göre itirazları olan bu haklarını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri hususu ayrıca ilan olunur.
(Basın: 21.12)
DOSYA NO: 2009/7442 Tal.


Geri Dön