19 / 04 / 2024

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş'ın zirvedeki mesaisi!

Vinç operatörü Sebahattin Çintaş'ın zirvedeki mesaisi!

Vinç operatörlüğünü zorlu meslekler arasında yer alıyor. Bu zorlu mesleği seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte çalışıyor.



Zorlu meslekler arasında yer alan kule vinç operatörlüğünü meslek olarak seçen Sebahattin Çintaş, 14 yıldır yerden yüzlerce metre yükseklikte, bir metrekarelik kabin içinde mesaisini tek başına geçiriyor.


Her mesleğin kendine göre bir zorluğu var ama bazı meslekler var ki zorluğun sınırlarını da aşar nitelikte. Yapması cesaret isteyen bu mesleklerden biri de mesainin tamamının yerden yüzlerce metre yukarıda geçirildiği, kule vinç operatörlüğü... Bu mesleği zorlu kılan şey sadece yükseklik değil, saatler süren yalnızlık.


İnşaat sektörünün gelişmesiyle İstanbul, Ankara,  İzmir  gibi büyük şehirler başta olmak üzere birçok kentte yaygın bir iş sahası haline gelen bu zorlu mesleği seçenlerden biri de Amasya'nın Gümüşhacıköyü ilçesinden 38 yaşındaki Sebahattin Çintaş.


14 yıldır yerden metrelerce yükseklikte kule vinç operatörü olarak görev yapan Çintaş evli ve iki çocuk babası. Çintaş, son 4 yıldır Üsküdar'daki Çamlıca Camisi inşaatında çalışıyor.


"Yukarıdaki heyecan başka"

İnşaat çalışmaları devam eden Çamlıca Camisi'nde çalışanan Çintaş, mesleğini severek yaptığını söyledi.


Çintaş, kule vinç operatörü olmaya nasıl karar verdiğini "Kule vinç operatörü ağabeylerimle konuşurken o heyecana ben de kapıldım. Yukarısı nasıl merak ettim. Bir heyecanla yukarı çıktım. Kule vinç operatörünün çırağı, yani sapancı olarak iki yıl görev yaptım. Daha sonra Ankara'da kule vinç operatörü olarak göreve başladım." diyerek anlattı. 



AA


Geri Dön