29 / 03 / 2024

Visa Silikon Vadisi'nde yeni ofisini açıyor!

Visa Silikon Vadisi'nde yeni ofisini açıyor!

Visa, dijital ticareti küresel anlamda geliştirmeye dönük sürdürdüğü çalışmalarını daha da hızlandırmak amacıyla Silikon Vadisi’nde yeni bir ofis açacağını açıkladı



Visa, dijital ticareti küresel anlamda geliştirmeye dönük sürdürdüğü çalışmalarını daha da hızlandırmak amacıyla Silikon Vadisi’nde yeni bir ofis açacağını açıkladı. Palo Alto’da kurulacak yeni 5.760 metrekarelik ofiste; yaklaşık 300 Visa çalışanı teknoloji araştırmaları, iş zekası, veri güvenliği ve üye işyerlerine yönelik geliştirilecek çözümlere odaklı çalışmalar yürütecek.


Visa’nın Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rajat Taneja, “Ar-Ge yeteneklerimizi küresel alanda geliştirmeyi sürdürüyoruz ve ekiplerimizin dijital ticari çözümler üretebileceği tesislere yatırım yapıyoruz” dedi. Taneja şöyle devam etti: “Palo Alto’daki yeni ofisimiz, birçok farklı yeteneğin bir araya geldiği Bay Area’daki dünyaya katılımımızı sağlayarak Silikon Vadisi’ndeki bilim insanları, mühendis ve girişimcilerle daha güçlü bağ kurmamıza yardım edecek.” 


Palo Alto ofisi, Visa’nın son bir yılda açtığı ofislerden sadece biri. Hizmete geçen birimler arasında Bangalore’da açılan yeni teknoloji geliştirme merkezi ile Dubai, Miami, San Francisco ve Singapur’da açılan inovasyon merkezleri sayılabilir. Bu tesislerde bankalar ve iş ortakları Visa’nın ödemeler konusundaki uzman ekipleriyle birlikte çalışarak geleceğin ticari deneyimlerini geliştiriyorlar. Visa ayrıca Singapur ve Austin’deki teknoloji geliştirme birimlerinde de büyümeye gitti. 


Visa’nın yeni ofisi, şirketin Foster City ve San Francisco’daki birimlerine eklenerek San Francisco Bay Area bölgesindeki varlığını genişletecek. 1970’lerin başlarından bu yana Silikon Vadisi’nde bulunan Visa’nın San Francisco Bay Area’da 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor.


Visa İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Ross, “Ödemeler sektörünü yönlendiren Visa’nın itibarı Bay Area’daki geçmişine ve bu bölgedeki kültürel çeşitlilik, yaratıcılık ve inovatif düşünme şekliyle içiçe çalışmamıza dayanmaktadır” dedi.


Kısa bir süre önce LinkedIn’in ‘’En İlgi Çekenler” listesinde yer alan Visa, Forbes tarafından “Dünyanın En Beğenilen Markaları” arasında gösterilmiştir. Şirket aynı zamanda, Ethisphere tarafından “En Etik Şirketler”, Barron’s tarafından “En Saygın Şirketler” yine Forbes tarafından ise “En İnovatif Şirketler” arasında sayıldı.



Hürriyet




Geri Dön