28 / 03 / 2024

Vitality Luxury Hotel Bodrum'u LUX Resort ve Hotels işletecek!

Vitality Luxury Hotel Bodrum'u LUX Resort ve Hotels işletecek!

MYC Partners’ın patronu Akdoğan, Bodrum’daki otelin işletmesini Türkiye’ye yatırım konusunda istekli olan Asya merkezli LUX Grubu’na verdi. Akdoğan “Trump’ın yöneticileri çok peşimizden koştu ama LUX ile anlaştık” dedi.



Dünyaca ünlü LUX Resort ve Hotels, Türkiye’ye güvenerek Asya’dan sonra ilk yatırımını Türkiye’de yapma kararı aldı. MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Bodrum’da hayata geçirdikleri Vitality Luxury Hotel Bodrum projesinin işletmesi için dünyaca ünlü otel zinciri LUX Resort&Hotels ile el sıkıştıklarını açıkladı. LUX markasının Türkiye’yi seçiminde hem projelerinin hem de ülkenin taşıdığı potansiyelin etkili olduğunu belirten Murat Akdoğan “Geldiler, coğrafyamızı gördüler, ülkeyi tanıdılar ve yatırım kararını verdiler” dedi.


PROJEDE 73 VİLLA DA VAR

ABD Başkan adayı Donald Trump’ın şirketlerinin de bu otel işletmesini almak için çok çaba gösterdiğini ancak Asyalı LUX’ın daha istekli ve kendi istediği konsepte uygun bir turizm ve servis hizmeti sunduğu için onları tercih ettiklerini belirten Akdoğan “Seçimler, bölgedeki krizlerin olduğu bir dönemde bir devin Türkiye’yi tercih etmesi, yatırıma gelmesi, bu ülkeye bizim gibi güvendiklerinin de bir göstergedir” dedi. LUX oteller zincirinin 81 bin metrekare alanda konumlanan projedeki konut ve otel projesini 15 yıl boyunca işleteceğini ve 70 milyon dolarlık bir yatırım ile bu projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Akdoğan “Projede 73 de konut var. Şimdi 850 bin dolardan satılıyor. 16 tanesini sattık. Tercih edenler iş dünyasından kişiler” diye konuştu.


MAYIS 2017’de AÇILIYOR

Mayıs 2017’de açılması planlanan projenin egzotik oteller konusunda uzman bir grup tarafından işletilmesinden memnun olduklarını belirten Akdoğan “Bodrum çok başka bir yer. Yine aynı güzergahta, Kıyıkışlacık’ta 65 dönüm arazimiz var. Çok önemli bir nokta, havaalanına 22 kilometre. İassos harabelerinin olduğu bir yer. Hem konut, hem turizm imarlı. Oraya da yakışır bir proje yapacağız” diye konuştu. İstanbul’da da projeler geliştirmeyi düşündüklerini ancak bunun kesinlikle kentsel dönüşüm olmayacağını da vurgulayan Akdoğan “Para için konut yapmak istemiyorum. Estetik, kalite benim önceliğim. Bunları hayata geçireceğim projeler konusunda çalışmalarımız tabii ki var. Biz bir şey yapıyorsak insanlar dönüp baksınlar istiyoruz” dedi.


SAĞLIĞA 300 MİLYON DOLAR

Murat Akdoğan yönetim kurulu başkanlığını yaptığı sağlık alanında Ethica, estetik alanda Estethica markalarında da yatırımları artırarak, cironun yüzde 30’unu sağlık turizminden sağlar hale geleceklerini söyledi. Sağlık-estetik alanında yatırımlarını yurt içine olduğu kadar yurt dışına da taşımayı hedeflediklerini kaydeden Akdoğan “Bu kapsamda 3-5 yıl içinde 100 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyoruz. İnşaat yatırımlarıyla birlikte 5 yıllık süreçte 300 milyon dolar yatırım yapacağız” dedi.


Star


Geri Dön