27 / 04 / 2024

Vizyon projeleri Antalya'nın değerine değer katacak!

Vizyon projeleri Antalya'nın değerine değer katacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri Antalya'nın değerine değer katacak. Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Film Platosu ve Tünektepe Projesi gibi vizyon projeler ile Antalya'ya çağ atlatacak



Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri Antalya'nın değerine değer katacak. Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Film Platosu ve Tünektepe Projesi gibi vizyon projeler ile Antalya'ya çağ atlatacak



Demir ağlar örülüyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Türel'in ilk döneminde kazandırdığı Meydan-Kepez hattını Aksu'ya kadar uzatacak, 18 kilometrelik Meydan-Havaalanı EXP0 ikinci etap raylı sistem hattının temeli atıldı. 23 kilometrelik Varsak-Meltem arasındaki 3'üncü etabın ise proje ihalesine çıkıldı. Antalya toplam 52.1 kilometrelik raylı sistem hattı ve 2 ayrı hızlı tren projesi ile adeta demir ağlar ile örülecek. 


420 MİLYONA MAL OLACAK 

2'nci etap EXP0-Meydan raylı sistem hattının tamamlanmasıyla da havalimanı ile otogar arası 37 dakikada, kent merkezi ile havalimanı arası 17 dakikada kat edilecek. Raylı sistem hattının araçlar ve KDV dahil 420 milyon liraya mal olacağını kaydeden Başkan Türel, "18 raylı sistem aracını 100 milyon liranın üzerinde bir bedelle belediye olarak biz temin ediyoruz. Hattın yapımı Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. EXP0 projesine yetiştirilmesi hedefleniyor" dedi. 



KRUVAZİYER LİMANI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, Boğaçayı Projesi, Kon3'aaltı Sahil Projesi, Film Platosu ve Tünektepe Projesi gibi vizyon projeleri Antalya'nın değerine değer katacak. 

Bunlardan en önemlisi Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Boğaçayı Projesi. Antalya'ya çok önemli marka değer sağlayacak Boğaçayı Projesi içerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak. 


Antalya'nın pırlanta gerdanlığı, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajı'na dünyanın en güzel sahil projelerinden birisi uygulanacak. STK'larm yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. 


KRUVAZİYER LİMAN KANATLANDIRACAK

Lara bölgesinde yapılacak dev yolcu gemilerinin uğrayabileceği Kruvaziyer Limanı projesi ile Antalya kanatlanacak. Projede kruvaziyer yanaşma iskelesi uzunluğu 845 metre olacak. 2 adet 345 metrelik, 1 adet 150 metrelik, 4 adet 100 metrelik yolcu gemisi aynı anda iskeleye yanaşabilecek. Zengin gemi turistleri, kent merkezini canlandıracak, esnaf kazanacak. Öte yandan Avrupa'nın ve Asya'nın en uzun soluklu filin festivallerinden biri olan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali ne ev sahipliği yapan Antalya'da Hollywood tarzı film platoları kuruluyor. Dünya'nın konuştuğu filmler Antalya'da çekilecek. Antalya'nın marka değeri katlanacak. Döner Gazino'nun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayata geçirilecek. Teleferikle birlikte halkın da günübirlik istifade edebileceği tesis, binlerce turist çekecek. Tünektepe'ye ulaşım Sarısu'dan teleferikle olacak. Bir yandan vizyon projeler ile geleceğin Antalya'sını inşa eden Büyükşehir Belediyesi; diğer yandan da Kepezaltı ve Santral mahallelerinde örnek bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyor. 

Antalya'yı kanatlandıracak dev proje bölgeyi kalkındırırken, gayrimenkul değerinde de en az 2-3 kat artış sağlayacak. Yeşil alanları, meydanları bol, lıer türlü sosyal imkânı olan bir yaşam alanı inşa edilecek. 


Antalya Çiçek Açtı

KANADA Merkezli Uluslararası bir kurum olan 'Communities in Bloom' tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli belediyecilik ödülü olarak kabul edilen Çiçek Açan Şehirler Yarışması'nda büyük ödülü Antalya aldı. Türkiye'den ilk kez bir kentin katıldığı yarışmayı kazanan Antalya, belediyeciliğin Oscar'ını alarak tarihe geçti. Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi'nde yaptığı düzenleme ile gelen en prestijli belediyecilik ödülü Antalya'nın dünyanın en önemli marka şehirlerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi. 


ANTALYA DÜNYA ŞAMPİYONU "

Dünya şehircilik ve belediyecilik Oscar'ı sayılan, 'Beş yıldızlı altın madalya' ödülü Antalya'ya hayırlı olsun" diyen Türel "Kanada ABD, İngiltere, İrlanda, Avustralya, İtalya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti gibi gelişmiş ülkelerin şehirleri arasında ipi göğüsledik. Antalya'ya bir dünya şampiyonluğu getirmiş olduk. Bu gurur bütün Antalya'nın gururudur" diye konuştu. 





Sabah Akdeniz


Geri Dön