26 / 04 / 2024

Vodafone Arena 29 Ekim'de açılacak!

Vodafone Arena 29 Ekim'de açılacak!

Yeni İnönü Stadı projesi Vodafone Arena'da önemli bir eşik geride kaldı. Yeni mabedin kaba inşaatı tamamlandı. Dün inşaatı ziyaret eden Abdullah Gül, "Dünyanın en güzel stadı olacak" dedi.



Kartal'ın mabedinde son düzlüğe girildi. Dün inşaatı ziyaret eden Abdullah Gül, "Dünyanın en güzel stadı olacak" dedi.


Yeni İnönü Stadı projesi Vodafone Arena'da önemli bir eşik geride kaldı. Yeni mabedin kaba inşaatı tamamlandı. Dış cephenin kaplamaları da biterken dün inşaatta önemli bir misafir vardı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın refakatinde stadı gezdi. 


Statta yaklaşık 1 saat incelemelerde bulunan Gül, daha sonra gazetecilere, "Dünyanın en güzel stadı olacak burası" dedi. Siyah-beyazlıların statsız şampiyon olarak büyük bir başarı yakalayacağına inandığını belirten Gül, siyaset defterini kapattığım da sözlerine ekledi.


29 Ekim'de açılacak 


Hızla yükselen statta artık çatı inşaatına hız verilmiş durumda. Çatının tamamlanmasının ardından sahanın çimlendirilmesine ve ince işçiliğe geçilecek. Ayrıca Beşiktaş Divan Kurulu'nun önümüzdeki günlerde stadyumda ilk toplantısını yapması amaçlanıyor. Arena'nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılması planlanıyor. 


NATO geciktirdi... 

yönetimin stat girişini eski açık önündeki nostaljik kapıya taşıma isteğinin inşaatı geciktirdiği ortaya çıktı. Gecikmenin ise NATO kaynaklı olduğu öğrenildi. Milano'dan gelen ve Kars'a kadar uzanan NATO'nun internet ve fiber optik kabloları bu noktadan geçtiği için kriz yaşandığı, ancak sıkıntıların geç de olsa çözüldüğü kaydedildi. 


AMK Gazetesi


Geri Dön