18 / 04 / 2024

Vodafone Arena en geç 30 Nisan'da açılacak!

Vodafone Arena en geç 30 Nisan'da açılacak!

Beşiktaş yönetimi, yapımında artık sona gelinen Vodafone Arena'yı en geç 30 Nisan'da açmayı planlıyor. Beşiktaş o tarihte ligin 31. hafta karşılaşması için Kayserispor'u konuk edecek.



Beşiktaş yuvasına dönmek için artık günleri sayıyor. 2013 Haziran ayında ilk olarak İnönü Stadı'nın yıkımıyla başlanan yeni stadyum sürecinde sona yaklaşıldı. Aralık 2013'te temeli atılan Vodafone Arena'da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.


Çatının membran ile kaplanmasında 4'de 1'lik bölüm geride kaldı. 1 ay içinde çatının tamamen hazır olması beklenirken, koltuk takma işlemi bu hafta içinde sona erecek. Stadın iç kısımlarındaki çalışmalar devam ederken, sahadaki iş makinaleri kaldırıldı. Çim serimine başlamadan önce saha drenajı yapılıyor.


Stadın isminin yazılı olduğu panolar asılırken, turnikelerin takımı da gerçekleşti.


VODAFONE ARENA NE ZAMAN AÇILACAK?


Başkan Fikret Orman önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantısı ile açılış tarihini ve etkinlikleri açıklayacak. Başkan Orman ve Yönetim Kurulu basın toplantısına kadar tarihle ilgili ipuçu vermekten kaçınırken, inşaatın tamamlanmasına ilişkin tahminler yapılmaya başlandı.


Bugün itibari ile açılış için en uygun tarih 30 Nisan olarak görülüyor. Beşiktaş o tarihte ligin 31. hafta karşılaşması için Kayserispor'u konuk edecek. Çalışmalarda aksaklık olmaması durumunda 30 Nisan Vodafone Arena'nın açılış günü olarak tarihe geçebilir. Eğer çalışmalar beklenenden daha hızlı bir şekilde tamamlanırsa 5 Nisan tarihi de açılış günü yapılabilir. 5 Nisan'da maç olmasa da Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın doğum tarihi olması, günü anlamlı kılıyor.


Bugün Gazetesi



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yapımında sona gelinen Beşiktaş Vodafone Arena Stadı, 9 Nisan Cumartesi günü oynanacak olan Bursaspor maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.Beşiktaş’ta gündem iki parçaya bölünmüş durumda… Şşampiyonluk ateşini anlatmaya gerek yok. Heyecanın diğer adı ise Vodafone Arena…


Yeni yuvasına kavuşmak için gün sayan Beşiktaş Yönetimi, Vodafone Arena’nın açılmasıyla kısa zamanda önemli gelirlerin de sahibi olacak.Neredeyse bütün gününü stattan sorumlu yönetici asbaşkan Umut Güner ile birlikte Arena’nın inşaatında geçiren başkan Fikret Orman, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla yaptığı toplantıda bazı hesaplamalar yaptı. İşte madde madde Arena notları:


1- 3 YILDA ‘ARTI’YA GEÇİLİR

Yolun başında 100 milyon dolar olarak hesaplanan maliyetin son dönemde bir miktar artış göstermesi, eleştiri konusu olmuştu.

Yönetim bu konuda hesaplarını yapmış durumda. Stattan tam olarak 3 yıl sonra artıya geçmeyi planlayan yönetim, sonrasında localar ve kombinelerin yeniden satışı ile daha yüksek bir gelir elde edecek.


2- KISA SÜREDE 10 MİLYON TL

Locaların tümünü satan, kombinelerin de tamamını bitiren Siyah-Beyazlı kurmaylar, ‘yan gelir’ üzerinde duruyor. Bu konuda da iddia büyük.

İnönü Stadı’nın yıllık geliri olan 10 milyon TL’nin, yeni stat açıldıktan sonra sadece yan ürünler olarak görülen büferestoran gelirleri ve Kartal Yuvası’ndaki satışlarla kısa sürede kulübün kasasına girmesi bekleniyor.


3- İLK MAÇ BURSA MI?

Gelelim en çok merak edilen soruya: Arena ne zaman açılacak? Fikret Orman son dönemde çalışmaları en üst düzeye çıkarmış, gece-gündüz 800 kişi mesai yapar hale gelmişti.

Hedef, mart sonuna stadı bitirmekti. Ancak bu tarihe stadın yetişmesi zor. Bu nedenle Arena’nın kapılarını 9 Nisan’daki Bursaspor maçıyla açması için çaba harcanıyor.


4- HİBRİT ÇİME DÖNÜŞ

Başlangıçta ‘hibrit çim’ olarak planlanan zemin konusunda, açılış tarihinin gecikmemesi için stada önce rulo çim serilmesi, sezon sonunda hibrite geçilmesi gündeme gelmişti. Ancak stat ile başkan kadar ilgilenen asbaşkan Umut Güner, rulo çim serme fikrinden vazgeçtiklerini ve yine hibrit çime döndüklerini açıkladı.


KOLTUKLARIN YARISINDAN FAZLASI TAKILDI

Bu arada, stadyum inşaatında hızla sonra yaklaşılıyor. Çelik çatı inşaatının tamamlanmasının ardından çatı kaplama işlemine geçildi. Çatı kaplama işlemenin önümüzdeki ay içinde tamamlanması planlanıyor.


Habertürk



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yönetimin ilk hedefi, Vodafone Arena'yı "Beşiktaşlılar Günü" olarak kutlanan 19 Mart'ta açmak. Eğer bu olmazsa Süleyman Seba'nın doğum günü 5 Nisan'da yeni stat hizmete girecek...


Beşiktaş camiası, yıllardır beklediği Vodafone Arena için artık geri sayıma geçti. Koltuk montajı devam ederken, çatının üstü de membran ile kapatılıyor. Zemin çalışmasına da başlandı. Beşiktaş yönetimi, Vodafone Arena'yı özel bir günde açmayı planlıyor. İlk hedef, Beşiktaşlılar Günü olarak kutlanan 19 Mart'tı... 


Stadın bu tarihe yetiştirilmesi için büyük çaba sarf ediliyor. Ama Siyah-Beyazlı yönetim, ikinci özel tarihi de buldu. Başkan Fikret Orman ve ekibi, efsane başkan Süleyman Seba'nın doğum günü olan 5 Nisan'da Vodafone Arena'yı hizmete sunma hedefinde.


KUPALARI HERKES GÖRSÜN


Başkan Fikret Orman, gelecek hafta içinde yapacağı basın toplantısı ile Vodafone Arena'nın açılış tarihi kamuoyuna resmen duyuracak. Hatta stada geri sayım sayacı da konulacak. Bunun dışında çılgın bir proje daha var. Kapalı tribünün dışına camdan bir kaplama yapılacak. Bu bölmeye kazanılan kupalar yerleştirilecek. Böylelikle Vodafone Arena'nın yanından geçenler kupaları görme fırsatı yakalayacaklar. Gece de bölme ışıklandırma ile aydınlatılacak.


Akşam


Geri Dön