20 / 04 / 2024

Vodafone Arena’da çatı iskeleti tamam!

Vodafone Arena’da çatı iskeleti tamam!

Yapımı aşağıda tamamlanan dev çelik çatı iskeleti, bağlantı yerlerinin de bitişi sonrası 5 ya da 6 Ekim’de havaya kalkacak. Yeni stadyum, ligin ikinci devresi veya mart ayının ortalarına yetiştirilmeye çalışılacak




Beşiktaş’ın Dolmabahçe’de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena’nın çatısının çelik iskeleti hazır... Bağlantı yerlerinin de bitirilmesinin ardından çatının 5 ya da 6 Ekim tarihlerinde kaldırılması planlanıyor. 

Dolmabahçe’de bulunan tarihi İnönü Stadı’nın yıkılmasıyla yerine yapılmaya başlanan Vodafone Arena Stadyumu inşaatı, geçtiğimiz aylarda çelik çatı iskeleti yapımı sırasında yaşanan çökmenin ardından durmuştu.

Gerekli emniyet tedbirlerinin alınmasının ardından hasarlı bölümleri sökülen çelik çatı iskeletinin yapımına tekrar başlanmıştı. İskeletin ekim ayında kaldırılmasından sonra, saha zemini ve koltuklarla ilgili işlere başlanacağı belirtildi.


KOLTUKLAR TAKILACAK


Zemin ve tribünlerle alakalı çalışmalar, yukarı kaldırılan çatıya şeffaf örtünün yerleştirilmesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Arena’nın, ikinci devre veya mart ayına yetiştirilmesi planlanıyor.



Hürriyet


Geri Dön