26 / 04 / 2024

Vodafone Arena'da çimler seriliyor!

Vodafone Arena'da çimler seriliyor!

Siyah-Beyazlıların yaklaşık 2,5 yıldır yapımı süren yeni stadyumu Vodafone Arenada futbol oynanacak alandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Futbol sahasının çimlendirme öncesi son hazırlıkları da yapıldı...




Beşiktaş'ın yeni stadyumu Vodafone Arenada çimlendirme öncesi son hazırlıkları da yapıldı, çimlerin serilmesine önümüzdeki hafta içinde başlanacağı öğrenildi.


Siyah-Beyazlıların yaklaşık 2,5 yıldır yapımı süren yeni stadyumu Vodafone Arenada futbol oynanacak alandaki zemin düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Futbol sahasının çimlendirme öncesi son hazırlıkları da yapıldı, çimlerin serilmesine önümüzdeki hafta içinde başlanacağı öğrenildi.


Çatı kaplaması bitiyor

Dolmabahçede eski stadyumun yıkılmasının ardından başlayan modern stadyumun inşaatı hızla sürüyor. Çelik çatı inşaatının tamamlanmasının ardından çatı kaplama işleminin büyük bölümü tamamlandı. Yanlızca deniz tarafındaki tribünlerin bir bölümünde işlemlerin sürdüğü görülürken, bir kaç hafta içinde buraların da tamamen bitirilmesi bekleniyor. Öte yandan stadyum inşaatında ışıklandırma için kablolama işlemlerinin sürdürdüğü, yürüyen merpen ve asansör montaj işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. Koltuk takma işlemlerinin ise loca bölümlerinde devam ettiği belirtildi.



Yeşil çimler çok yakında

Futbol sahasının yapımı da hızla sürüyor. Çelik çatı iskeletinin yerine yerleştirilmesiyle, stadyumun içinde bulunan 3 dev vinç sökülerek dışarı çıkarıldı. Proje gereği 50 cm alçaltılan zeminde çimlendirme öncesi son hazırlıkların yapıldığı belirtildi. Eskiden inşaat malzemelerinin yığılı olduğu bölümünde traktörlerle son düzenleme çalışmalar yapıldı.



Yeni Şafak



Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da flaş bir gelişme yaşandı. Yönetim, stadın çimlerinde değişikliğe gitti.


Beşiktaş taraftarının açılışını merakla beklediği Vodafone Arena'da sona gelindi. Ancak son dakikada flaş bir karar alındı.


Bilindiği üzere stadın çimlerinin hibrit olması bekleniyordu. Ancak hibrit çimlerin ekilmesi ve çıkması 73 gün gibi bir süreyle gerçekleşecek olması, açılışın da ertelenmesine neden olacaktı.


Bunun üzerine yönetim stadın açılışını en kısa sürede gerçekleştirmek için normal çim sererek hibrit çimin sezon sonunda ekilmesine karar vermişti.


ÇİMLERDE DEĞİŞİKLİK!

Stadın çimleri konusunda sıcak bir olay yaşandı. Beşiktaş yönetimi Vodafone Arena'nın çimlerinin yeniden hibrit olmasına karar verdi. Ancak bu hibrit çimlerin bir farkının olduğu ortaya çıktı. Kartal'ın yöneticileri, Hollanda'dan hazır hibrit çim getirmek için kolları sıvadı.


Türkiye'de üretimi olmayan hazır hibrit çimler için Hollanda'dan sipariş verildi ve tırlar yola çıktı. Hazır hibrit çimlerinin hafta başında ekilmeye başlanması bekleniyor.


AÇILIŞ 5 NİSAN

Daha önceden de FANATİK'in bildirdiği üzere, açılış 5 Nisan 2016 Salı günü gerçekleşecek. Beşiktaş'ın Vodafone Arena'daki ilk maçı da 9 Nisan 2016 Cumartesi günü karşılaşacakları Bursaspor maçı olacak. Ayrıca açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.


Hürriyet 


Haber AA'da şöyle yer aldı;

Vodafone Türkiye ile Beşiktaş Kulübü arasında 20 Ağustos 2013'te imzalanan 15 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla "Türkiye'nin ilk akıllı ve çevreci stadyumu" olarak inşa edilen Vodafone Arena'da drenaj çalışmalarının ardından zemine kum serme ve ışıklandırma çalışmaları başlarken çatının örtülmesi ve koltukların montaj işleminde sona gelindi.


AA


Geri Dön