28 / 03 / 2024

Vodafone Arena'da kritik haftaya girildi!

Vodafone Arena'da kritik haftaya girildi!

Vodafone Arena'nın yapımının durdurulmasına neden olan çatı inşaatında son aşamaya gelindi. Çatı iskeleti, önce 20 cm yüksekliğe kaldırılacak, ardından 1 hafta içinde yerine oturtulacak.



Beşiktaş taraftarının yapımını dört gözle beklediği Vodafone Arena'da en kritik noktaya gelindi. Dolmabahçe'de yapımına devam edilen stadı Vodafone Arena'nın tamamlanan çatı çelik iskeletinin yerine kaldırılma işlemi başladı. Çatı iskeleti altındaki iskeleler sökülürken çatı önce 20 cm yüksekliğe kaldırılacak, daha sonra günde 3-3,5 metre kaldmlarak yaklaşık bir hafta içinde 15 metre yüksekliğindeki yerini alıp çatı kirişlerine bağlanacak. Çatı bittiğinde üzerine takılacak kaplama, kedi yolları internet antenleri aydınlatma kabloları gibi elemanlarla birlikte ağırlığı 2 bin 500 tona ulaşacak. 


AĞIRLIĞI 2500 TON 

Yaklaşık bir hafta süreceği öğrenilen çatı kaldırma işlemi sonunda çatı kirişlerine bağlantı yapılacak. Bu işlemin ardından yerdeki boş ağırlığı 850 tonu aşan çatı iskeletinin üzerine çatı kaplaması, internet antenleri, aydınlatma aparat ve kablolalan ile kedi yolları takılacak. Çatı M tamamlandığında ağırlığı 2 bin 500 tonu bulacak. Vodafone arena'da şu anda çalışmalar çaünın kaldırılmasına odaklanmış durumda olsa da iç kısımlarda çalışmaların hummalı bir şekilde yürütüldüğü belirtildi. Stadyumun içindeki yürüyen merpenlerinin tamamı bitmiş durumda olduğu belirtilirken, döşenmesi tamamlanan yangın söndürme sisteminin de kontrolleri yapılıyor. Kapalı alanlardaki tavan kaplama işlemi de başlamış durumda. Loca bölümlerinde ise klima takılma işlemleri ise devam ediyor. 


ÇATININ ÖZELLİKLERİ 

Vodafone Arena Stadyumu kullanılan teknolojiyle dünyadaki stadlar içinde öne çıkıyor. Toplam 26 bin metrekarelik bir alam kaplayacak olan stad çatısı bütün tribünleri kapatacak. Çatı kaplamasında kullanılacak özel bir madde, güneş ışınlarının yaklaşık yüzde 25'lik bölümünü geçirirken stadın içinde seyircilere ve çimlere zarar vermeden yeterli aydınlık olmasını sağlayacak. 


Taraf


Geri Dön