29 / 03 / 2024

Vodafone Arena'nın 4 metrelik plan değişikliği kabul edildi!

Vodafone Arena'nın 4 metrelik plan değişikliği kabul edildi!

Vodafone Arena'nın, 4 metrelik plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi.



Vodafone Arena'nın, 4 metrelik plan değişikliği teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Vodafone Arena'nın, kottan 2, çatıdan 2 metre olmak üzere toplam 4 metre yükseltilmesine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun raporu oybirliğiyle onaylandı.


Değişikle ilgili AA muhabirine bilgi veren İBB Meclisinin CHP'li Üyesi Hüseyin Sağ, daha önceki planda çatının düz olarak onaylatıldığını kaydetti.


Sağ, "Daha sonra çatı yapılırken, yağmur suyu nedeniyle düz olamayacağı için eğimli yapılınca avan projesine göre mecburen 2 metre çatı yükselmiş, 2 metre de kottan kalktıkları için 26 kot, 28 olmuş. Kurulun onayladığı avan projesine 4 metre yükseklik olmuş. Değişiklik planı Mecliste onaylandı. Karar Kurula gidecek, kuruldan kararla ilgili cevap beklenecek." dedi.


İBB Meclisi 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da kararın Beşiktaş camiasına hayırlı olmasını dileyerek, "Stadla ilgili durumun burada netleşmesi beni de spor adamı olarak mutlu ediyor. Beşiktaş camiamıza tekrar hayırlı olsun." dedi.


- Vekalet tartışması


Hüseyin Sağ'ın, basında İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yurtdışına çıktığı zaman Gümüşdağ'a vekalet bırakmasına ilişkin çıkan haberlerle ilgili görüşlerini sorması üzerine Gümüşdağ, şunları kaydetti:


"Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş, İstanbul'dan ayrıldığı zaman, bana ve zaman zaman İBB Meclisi 1. Başkanvekili Ahmet Selamet Bey'e vekalet verir. Bunda anormal bir durum yok. Bize belediye başkanımız ne zaman uygun görürse o zaman vekalet vermeye devam eder. Ama sizin aradığınız şey bizde yok. 2019 yılına kadar Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber çalışan ekip arkadaşlarıyız. Zaman zaman speküle ediliyor ama bunlara fırsat vermeyiz. Bizim dostluğumuz ve ağabey kardeşliğimiz derinlere dayanır."


AA




Geri Dön