11 / 05 / 2024

Vodafone Arena’nın açılış süresi mi uzadı?

Vodafone Arena’nın açılış süresi mi uzadı?

Yapımına başlandığı günden bu yana türlü aksilikler yaşanması ve inşaatın son aşamaya gelinmesine rağmen Beşiktaş’ın yeni mabedi Vodafone Arena’da 40 santim yükseklik yüzünden, inşaat süresinin uzayacağı konuşuluyor.



Yapımına başlandığı günden bu yana (2 Haziran 2013) türlü aksilikler yaşanması ve inşaatın son aşamaya gelinmesine rağmen Beşiktaş’ın yeni mabedi Vodafone Arena’da yeni uzamaların söz konusu olması yine keyif kaçırıyor.


Başkan Fikret Orman’ın neredeyse bir yatak koyup yatmadığı Vodafone Arena’da bu kez de semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. 40 santim nedeniyle semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu gecikme semerlerin yeniden imalatını gerektirdiği için 40 cm yükseklik Beşiktaş’a bayağı zaman kaybettirmiş durumda.


MÜKEMMEL BİR MALZEME KULLANILMIŞ

*İç kısımlarda kullanılan malzemenin yüksek standartlarda olduğu vurgulanıyor. Vodafone Arena’da her şey 1.sınıf olarak yapılıyor. Tuvaletler ve lavabolar gerçekten tek kelimeyle harika.

*Giriş kısımlarında turnikelerin konulacağı yerlerde imalatlar hızlı bir şekilde devam ediyor…

*Aydınlatma armatürleri stada getirildi. Armatürlerin yeni hesaplarla örtüşmemesi bir sorun olarak gösteriliyor ama büyük problem olmadığı da ifade ediliyor.

*Aydınlatma hesabı 3-4 gün içerisinde bitirileceği kaydedildi.

*Bir diğer zorluk da kamera ve canlı yayın için yeterli görüş sağlanamaması. Stadın aydınlatmasının 3500 Lüx’lük olmadığından yeniden hesaplanacağını gösteriyor.

*Stadın içerisinde fotoğraf çekmek yasak. Özellikle ölümlü kaza sonrası çok sıkı denetleme olduğu gelen haberler arasında.

*Koltuk montajı kar yağışından dolayı yapılamıyor. Ancak Şubat sonu bitirilmesi öngörülüyor.


VE SEVİNDİRİCİ HABERLER

*Bu kadar sıkıntı ve aksiliklerin yanında, Beşiktaş Müzesi’nin açılması için Başkan Fikret Orman’ın talimat verdiği bir başka olumlu gelişme.

*Bir diğer sürpriz ise, Vodafone Arena, Kartal Yuvası Şubat ayında açılması.

*Stadın seyirci girişlerinde korkulukların büyük bölümü bitmiş gözüküyor. Şubat sonu seyirci girişleri tamamen sonlanacağı ifade ediliyor.


SOYUNMA ODALARINDAKI KOT FARKI

*Futbolcuların soyunma odaları vs gibi yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. (2.30 yükseklik kötüymüş).(Boyko-Gomez gibi uzun boylu oyuncuların sıkıntı çekeceğinden, yeniden gözden geçiriliyor)


5 METRE GERİ ÇEKİLDİ

Gezi Olayları’nda Beşiktaş’lıların ön plana çıkması sonrası inşaatta 5 metrelik bir geri çekilme (onaylamama) yapıldığı bir başka olumsuz gelişmeydi.

Vodafone Arena’nın planları 50-55 bin kişilik olarak ilk etapta gerçekleştirilmişti. Şu anda seyirci kapasitesi 41-43 bine inmiş durumda. Nedeni 5 metre yükseğe çıkamamak.


Sözcü


Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vodafone Arena'da semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden yeniden montaj yapılacak. Nitekim semerler yeniden imal edilecek ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlenecek.

Stat inşaatında 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak ayı sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor. Semerlerin yeniden imalatının, çalışmalarda zaman kaybettireceği ve açılış tarihini geciktirebileceği belirtildi.


İNŞAATA KAR ENGELİ

Kötü hava şartları da inşaatın bitiş süresini geciktiriyor. Vinçler henüz zeminden çıkamadı ve koltuk montajı kar yağışı yüzünden yapılamıyor.


SEVİNDİRİCİ HABERLER

Bu kadar sıkıntı ve aksiliklerin yanında Beşiktaş Müzesi'nin açılması için Başkan Fikret Orman talimat verdi. Bir diğer sürpriz ise Vodafone Arena Kartal Yuvası'nın Şubat ayında açılacak olması.Ayrıca stadın seyirci girişlerinde korkulukların büyük bölümü bitti. Şubat sonunda seyirci girişlerinin tamamen sonlanacağı ifade edildi.


SOYUNMA ODALARINDAKI KOT FARKI

Futbolcuların soyunma odaları vs gibi yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. Uzun boylu oyuncuların sıkıntı çekmemesi için bu durum yeniden gözden geçiriliyor.


5 METRE GERİ ÇEKİLDİ

Vodafone Arena'nın planları ilk etapta 50-55 bin kişilik gerçekleştirilmişti. Şu anda seyirci kapasitesi 41-43 bine idi. Kapasite düşüşünün nedeni ise stadın 5 metre geri çekilmesi olarak gösterildi. 


Radikal




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


19 Mart gününü "19.03 Dünya Beşiktaşlılar günü" olarak kutlayan ve Vodafone Arena'yı bu tarihte açmayı planlayan yönetim, stadı yetiştirmek için yoğun bir çaba sarfediyor.


Temelleri Kasım 2013'te atılan ve büyük ölçüde bitme noktasına getirilen Vodafone Arena'nın açılış tarihini, siyah-beyazlı yönetim Beşiktaş'ın kuruluş yılı baz alınarak 19 Mart 2016 tarihi olarak belirlemişti.


1903'e gönderme olarak '19.03' tarihini hedefleyen başkan Fikret Orman ve yönetimi, stadı bu özel güne yetiştirmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.


Stadyumun isim hakkı sahibi Vodafone'un da organizasyon için Beşiktaş'la birlikte çeşitli rezervasyonlar yaptırırken 19 Mart tarihini verdiği belirtildi.


HER YERDE 1903 VAR!


Yönetim stadı tasarlatırken de, kapasitenin 41.903 olmasını istemişti. Ayrıca 147 adet locası bulunan akıllı stadın localarındaki toplam koltuk sayısı da 1903'e tekabül ediyor. 19 Mart 2016 tarihi ligin 26. haftasına denk geliyor.


Siyah beyazlılar, 26. haftada kendi sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.



Akşam


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yapımına 2 Haziran 2013 tarihinde başlanmasına rağmen bir türlü açılışı yapılamayan Vodafone Arena’nın inşaatında Beşiktaşlılar’ı üzecek gelişmeler devam ediyor. Statta bu kez de semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. Semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca soyunma odalarında yüksekliğin 2.5 metre olması da krize yol açtı. Bu mesafenin kısa olmasından dolayı soyunma odaları yeniden inşa edilecek.

Güneş’ten bu kez as kadro


Bu sezon kupa maçlarına yedeklerle çıkan Şenol Güneş, Sivas Belediye sınavında farklı bir uygulamaya gidecek. Takımın ritminin bozulmasından endişe eden tecrübeli hoca, sahaya as kadro sürecek.


Yarın sahne alıyorlar


Beşiktaş’ın yeni transferleri Boyko ve Alexis yarın Siyah-Beyazlı formayla ilk maçlarına çıkacak. İki futbolcu da Türkiye Kupası’nda Sivas Belediye ile oynanacak karşılaşmada 11’de görev yapacak.

Bugün





Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Vodafone Arena'da bu kez de çelik semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması açılış tarihini ileriye attı... 2.30'luk soyunma odası yüksekliği de Boyko ve Gomez'e küçük geleceği için yükseltiliyor.

Beşiktaş'ın stad konusundaki şanssızlıkları devam ediyor. Ancak bazı sorunlar ise hem komedi hem de skandal niteliğinde... Soyunma odalarının yüksekliği 2.30 olarak yapıldı. Ancak sonradan uzun boylu olan futbolcular Boyko (1.94) ve Mario Gomez'in (1.85) soyunma odasında zorluk çekileceği hesaba katılarak tavanları yükseltme kararı alındı. Vodafone Arena'nın açılış tarihini ileriye atan en büyük sebeplerden birisi ise çelik semerler... Vodafone Arena'da semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. 40 santim nedeniyle semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı aşmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.

İYİ HABER İSE KARTAL YUVASI'NIN ŞUBAT'TA AÇILMASI

Stattaki olumsuzluklar bunlarda da sınırlı değil. Bir diğer zorluk da kamera ve canlı yayın için yeterli görüş sağlanamaması. Stadın aydınlatmasının 3500 Lüx'lük olmadığından yeniden hesaplanacağını gösteriyor. Koltuk montajı kar yağışından dolayı yapılamıyor. Ancak Şubat sonu bitirilmesi öngörülüyor. Aydınlatma armatürleri stada getirildi. Armatürlerin yeni hesaplarla örtüşmemesi bir sorun olarak gösteriliyor ama büyük problem olmadığı da ifade ediliyor. Bu kadar olumsuzluğun yanında en güzel haber ise Vodafone Arena'daki Kartal Yuvası Şubat ayında açılacak olması.


KUPA MAÇINDA KALEDE

Beşiktaş'ın yeni transferi Boyko'nun yarın Sivas Belediye ile oynanacak olan kupa maçında kaleye geçmesi bekleniyor. Diğer yeni transfer Alexis Delgado'nun ise hazır olmadığı için bekletileceği öğrenildi.


Takvim


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BEŞİKTAŞ'TA yapımına 2 Haziran 2013'te başlanan Vodafone Arena'nın açılışı inşaatında yaşanan aksilikler yüzünden gecikiyor. Başkan Fikret Orman'm neredeyse 24 saatini ayırdığı stat da bu kez de semerlerin 40 santim yüksek olmasının şoku yaşanıyor. Bu yanlış nedeniyle semerlerin sınırı aşmayacak şekilde tekrar imal edildiği ve yeniden montaj yapılacağı ortaya çıktı. 

AYDINLATMADA SORUNLAR VAR 

Vodafone Arena'daki kedi yolunda toplam 84 adet semer bulunuyor. 40 santimlik hata yüzünden yenilenen semerler kaynakla takılıyor. Bu da vinçlerin zeminden kaldırılması süresini, başka bir deyişle çimlerin serilmesine başlanması sürecini uzattı.Kötü hava şartlan da koltuk montajını olumsuz etkiliyor. Bu arala stadın aydınlatılmasında belirlenen hatanın da giderilmesine çalışılıyor. 


MÜZE VE KARTAL YUVASI MÜJDESİ 

Öte yandan Vodafone Arena'nm soyunma odaları ve bazı yerlerde tavan alçak kaldığından yeniden kot verildiği ortaya çıktı. 2 metre 30 santimlik yüksekliğin arttırılmaya çalışıldığı bildirildi. Siyah-Beyazlılar'da yaşanan bu kadar aksiliğin yanında sevindirici gelişmeler de var. Bunlardan biri Beşiktaş Müzesi'nin açılması. Diğeri ise Kartal Yuvası'nın Şubat'ta hizmete girecek olması. 


Star





Haber Vahdet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Vodafone Arena'da bu defa 40 santim yükseklik yüzünden, inşaat süresinin uzayacağı konuşuluyor. Yapımına başlandığı günden bu yana (2 Haziran 2013) türlü aksilikler yaşanması ve inşaatın son asamaya gelinmesine rağmen Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena'da yeni uzamaların söz konusu olması yine keyif kaçırıyor. Başkan Fikret Orman'ın neredeyse bir yatak koyup yatmadığı Vodafone Arena'da bu kez de semerlerin 40 santim yüksekliği yüzünden, yeniden montaj yapılması uzama sebebi olarak gösteriliyor. 40 santim nedeniyle semerlerin yeniden imal edildiği ve sınırı asmayacak şekilde düzenlendiği ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre 6 kedi yolunda toplam 84 adet semer görünüyor. Semerler kaynak yapılarak takılıyor. Bu da vinçlerin Ocak sonuna kadar zeminde kalacağı anlamına geliyor ki, inşaatın uzama nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu gecikme semerlerin yeniden imalatını gerektirdiği için 40 cm yükseklik Beşiktaş'a bayağı zaman kaybettirmiş durumda. 



Vahdet Gazetesi


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş’ta Vodafone Arena inşaatının canlı yayını Aralık 2015’te durduruldu. Başkan Fikret Orman, “Nazar değiyor diye kapattık” dedi. İşin aslının ise yüklenici firmaya ödemelerdeki aksama nedeniyle çalışmaların yavaşlaması olduğu ortaya çıktı.


Beşiktaş’ta inşaatı halen devam eden Vodafone Arena konusunda yeni bir gelişme ortaya çıktı. Bilindiği gibi statta sürdürülen çalışmalar internet ortamında online olarak izlenebiliyordu. Ne var ki geçtiğimiz 2015 Aralık ayında bu yayın sürpriz bir kararla durduruldu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Yayını iki nedenden durdurduk. Birincisi çok nazar değdi. İkincisi de taraftarımız her gün baktığı için stattaki ilerlemeyi fark edemiyor” demişti. Ancak işin aslının böyle olmadığı ortaya çıktı.


ÖDEMENİN TAMAMI YAPILMADI


Vodafone Arena’nın çalışmalarını yürüten yüklenici firm, tam da yayının kesildiği dönemde, firmaya yapılması gereken ödemelerde aksama olduğu kaydedildi. Bunun üzerine çalışmalar askıya alındı. Bu durumun online olarak görülmesini istemeyen yönetim canlı yayını durdurdu. 1 hafta kadar çalışmalar yapılmadı. Ardından yeniden ödeme yapılıp inşaata devam edilse de bu ödemenin de belli bir kısmının yapıldığı öğrenildi. Çalışmaların ise son derece yavaş bir şekilde seyrettiği ifade edildi.


Temmuzda da yayın kapanmıştı


Vodafone Arena inşaatının canlı yayını 2015 Temmuz’unda da durdurulmuştu. O dönem yapılan çalışmalarda kapalı tribün tarafında çatı iskelesi kaldırılmaya çalışılırken düşmüş ve iki işçi yaralanmıştı. Online olarak yapılan yayına belli bir 
süre ara verilmişti.

Yönetim, Vodafone Arena’yı bu sezon bitmeden yetiştirmek istiyor. Ancak, taraftarlar ve camia stadın yetişmeyeceğinden endişeli.

Bugün

Geri Dön