28 / 03 / 2024

Vodafone Arena'nın açılışı için Cumhurbaşkanlığı Sarayı harekete geçti!

Vodafone Arena'nın açılışı için Cumhurbaşkanlığı Sarayı harekete geçti!

Yapımı tamamlanan ve 10 Nisan pazar günü yapılacak törenle hizmete girecek olan eski adıyla İnönü, yeni adıyla Vodafone Arena Stadı’nın açılışı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı harekete geçirdi.



Taraftar tepkisi endişesiyle açılış töreni Bursaspor maçının 1 gün öncesine alınan Vodafone Arena Stadı’na gelecek Divan Kurulu üyeleri ve basını Cumhurbaşkanlığı Sarayı denetleyecek.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taraftarca protesto edilme olasılığı nedeniyle, Bursaspor maçından 1 gün önceye alınan açılışına sadece Beşiktaş Kongre üyeleriyle Saray’ın uygun göreceği kişilerin davet edileceği yeni stadın 10 Nisan basın akreditasyonlarının da Saray denetiminde yapılacağı öğrenildi. Açılış törenini izlemek isteyen gazetecilerin isim listesinin Saray tarafından onaylanacağı, yine muhalif yayın organlarının 10 Nisan’daki törenine alınmayabileceği de sızan bilgiler arasında.


Divan listesini istediler


Cumhurbaşkanlığı makamının, sadece basın akreditasyonuna karışmadığı, törene davet edilen 2600 kişilik Divan Kurulu üyelerinin isim ve TC numaralarının da Saray’a iletileceği belirtildi. Beşiktaş’ın Divan Kurulu üyelerinin eksiksiz açılışa gelmesi için Saray ile yakın temasta olduğu ve başkan Fikret Orman’ın, “Liste aynen onaylansın” ricasında bulunduğu iddia edildi.


Kimler gelecek?


Stadın açılışına, 2600 civarında Divan Kurulu üyesinin yanı sıra, futbol camasının seçkin isimleri davet edilecek. Ayrıca Saray’a ve AKP’ye yakın kişilerin de açılışta yer alması bekleniyor. Bu duruma Beşiktaşlı üyelerle taraftar ise tepkili.


Cumhuriyet


Geri Dön