19 / 04 / 2024

Vodafone Arena’nın açılışına kimler katılacak?

Vodafone Arena’nın açılışına kimler katılacak?

Beşiktaş’ta Vodafone Arena’nın yarınki açılışı ve pazartesi günkü Bursaspor maçını kimlerin izleyeceğine ilişkin belirsizlikler devam ederken, Fikret Orman yönetimine yakın Ankara’daki bir derneğe 300 davetiye gittiği iddiası ortalığı karıştırdı.



Beşiktaş’ta Vodafone Arena’nın yarınki açılışı ve pazartesi günkü Bursaspor maçını kimlerin izleyeceğine ilişkin belirsizlikler devam ederken, Fikret Orman yönetimine yakın Ankara’daki bir derneğe 300 davetiye gittiği iddiası ortalığı karıştırdı. Beşiktaş Kulübü üyelerinin ve taraftarlarının kurduğu 150’ye yakın dernekten büyük çoğunluğuna açılış davetiyesi ve öncelikli bilet satışı hakkı verilmediği bilinirken, bir derneğin çok sayıda davetiyeyi üyelerine verdiği haberi bazı kaynaklarca doğrulandı. Ayrıca Hollanda’daki bir derneğe de 50 bilet verilmesi diğer derneklerin tepkisine neden oldu.


Tepki korkusu


Beşiktaş Vodafone Arena’nın yarınki açılış törenini ise kimlerin izleyeceği konusu hâlâ netlik kazanmadı. 2 bin 500 civarındaki Divan Kurulu üyesi, kulüp tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer alacağı törene çağrılırken, yine eski yöneticiler ve kulübe hizmet eden profesyonellere özel davet gittiği sızan bilgiler arasında. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği’nin de bazı hatırlı iş adamlarına verilmek üzere davetiye aldığı iddia edilmekle birlikte bu biletlerin kime gittiği konusu sır gibi saklanıyor. Beşiktaş Kulübü’nün yönetim ve üst düzey profesyonelleri de “Bizim bilgimiz dahilinde değil” diyerek açılış törenine ilişkin sır perdesini doğruladılar. Yine açılışı kaç bin kişinin izleyeceğine yönelik net bir bilgi edinilmiş değil. Kulübe yakın kaynaklar, açılış için “3 binden biraz fazla davetli” ifadesini kullanırken, Saray’a yakın kaynaklar bu sayının 5 bin olduğunu ifade ettiler. Açılıştaki seyirci kısıtlamasının, TT Arena Stadı açılışı benzeri bir protestoya engel olmak için yapıldığı da biliniyor. Törendeki güvenlik uygulaması ise en üst düzeyde gerçekleşecek.




Cumhuriyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında 11 Nisan pazartesi günü saat 20:00'de Bursapor ile yeni stadı Vodafone Arena'da ilk maçına çıkacak. Vodafone Arena'nın açılışı da yarın saat 16:30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.


Beşiktaş'ın bir çok başarısına şahitlik eden Beşiktaş'ın efsane stadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış kurdelesini keseceği açılış töreninde Vodafone Arena olarak kapılarını yeniden açacak.


Beşiktaşlı taraftarların, "Çok Bekledik Be Abi!" sloganı ve hasretle beklediği, Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena'nın açılışını sabırsızlıkla bekleyenler, stat etrafında tur atıyor, geçmişi yad ediyorlar. 2012-2013 sezonunun 33. haftasındaki Gençerbirliği maçıyla İnönü Stadı'na veda eden Beşiktaş, 1065 gün sonra Vodafone Arena ile evine dönüyor.


İlk golü Süleyman Seba atmıştı


Dolmabahçe ve daha sonraki adıyla İnönü Stadı'nın ilk golünü Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve efsane başkanı Süleyman Seba atmıştı. Yeni stadın ilk golünü atarak tarihe geçecek oyuncunun kim olacağı da şimdiden merak konusu oldu.


İlk düdüğü Barış Şimşek çalacak


Vodafone Arena'da ilk resmi düdük ise hakem Barış Şimşek tarafından çalınacak. Şimşek'in yardımcılıklarını Uygar Bebek ve Mehmet Metin yapacak. Serdar Diyadin ise dördüncü hakem olacak.


İlk maç Bursapor ile


Siyah beyazlılar, Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 28. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Bursaspor'la Vodafone Arena'daki ilk maçına çıkacak. Siyah beyazlı ekip kendi evindeki 2,5 yıllık taraftar özlemini de sonlandırmış olacak.



Yeni Şafak


Geri Dön