26 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın inşaatı ne durumda?

Vodafone Arena'nın inşaatı ne durumda?

Beşiktaş'ın inşaatı devam eden yeni stadyumu Vodafone Arena'da, yerine kaldırılan çatının ilk halkasından sonra ikinci halkanın montajı da büyük ölçüde tamamlandı. Çelik çatının tamamlanmasın ardından çatı örtüsü kaplama işlemine geçilecek.



Beşiktaş'ın inşaatı devam eden yeni stadyumu Vodafone Arena'da, yerine kaldırılan çatının ilk halkasından sonra ikinci halkanın montajı da büyük ölçüde tamamlandı. Çelik çatının tamamlanmasın ardından çatı örtüsü kaplama işlemine geçilecek. 5 Ocak tarihinde stadyum içindeki vinçlerin çıkarılarak futbol oynanacak yeşil sahanın yapımına da başlanacak. Beşiktaş'ın bu sezonun son maçlarını bu stadyumunda oynaması için hummalı çalışma sürüyor.


Dolmabahçe'de eski stadyumun yıkılmasının ardından başlayan modern stadyumun inşaatında artık sona yaklaşılıyor. Çatının ilk halkasının yerine kaldırılmasından sonra ikinci halkanın montajı devam ediyor. Kale arkası ile kapalı tribünlerin birleştiği dört noktada devam eden montaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kedi yolu ve çatı kaplamasını tutacak oval boruların montajına başlanacak. Çatı kaplaması ise dışarıda kurulacak dev vinçlerin yardımı ve kedi yolları kullanılarak gerçekleştirilecek. Futbol oynanacak yeşil sahanın yapımına başlanması için ise planlamaların sürdüğü öğrenildi. Çimlendirme yapılmadan önce zeminin 50 cm daha alçaltılacağı belirtiliyor. Şu anda orta bölümünde vinçlerin çıkarılmasının ardından Ocak ayı ortalarında yeşil saha ile ilgili çalışmaların başlayacağı belirtildi.


VODAFONE ARENA'NIN ÖZELLİKLERİ

1- Stadın kapasitesi UEFA'nın 2016 kriterlerine göre 40 bin 582 kişi olarak planlandı. Stat 79 engelli koltuğuna da sahip. İlk seyirci koltuğunun taç çizgisine uzaklığı sadece 6 metre.

2- Yaklaşık 3500 VIP deri koltuk yer alacak. Bunların 2500 tanesi ekranlı özel koltuktan oluşacak.

3- Loca sayısı 147.

4- Basın tribününde 152 kişi kapasiteli, masalı özel bir alan bulunacak.

5- Engelli izleyiciler için özel bir alan olacak.

6- Sürdürülebilir, çevreci ve yeşil bina olma özelliğini taşıyacak.

7- 50 bin ziyaretçinin ihtiyacını karşılayacak, yüksek bant genişlikli Wi-Fi, 2G, 3G ve 4G geçişine hazır ağ bağlantıları yer alacak.

8- Video wall dijital ekranları stadın farklı noktalarına konumlandırılacak. Her ekranın içeriği farklı olabilecek ve tek merkezden yönetilecek.

9- Stat kompleksinin brüt alanı 135 bin metre kare büyüklüğünde. Toplam kapalı kullanım alanı ise 90 bin metrekare.


Radikal



Haber Yeni Şafak gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Vodafone Arena'nın açılışını Barcelona ile yapmak isteyen Beşiktaş'a, sponsoru olan Beko'dan müjdeli haber geldi.

Siyah-beyazlı takımın yanı sıra Barcelona'nın da sponsoru olan Beko, açılış törenine gelmesi için İspanyol kulübüyle anlaştığını Beşiktaş'a bildirdi.

Tüm masraflar Beko'dan

Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç'un talimatıyla harekete geçen Beko yetkilileri, Barcelona Kulübü Yönetimi ile yapılan görüşmelerde mutlu sona ulaştı.

Messi, Luis Suarez, Neymar, Iniesta ve Arda Turan gibi süper yıldızların top koşturduğu İspanyol devini Türkiye'ye getiren Beko'nun tüm masrafları karşılayacağı ve dünya çapında bir organizasyona imza atacağı vurgulandı.

Fikret Orman'dan teşekkür

Türkiye'ye geliş tarihini Vodafone Arena'nın açılış tarihine göre belirleyecek olan Barcelona, Taksim'de konaklayacak. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, Rahmi Koç'a jesti için teşekkür ettiği öğrenilirken, Vodafone Arena'nın açılışında Barcelona dışında başka sürprizlerin de olduğu bildirildi.

Koltuk montajlarına başlanıyor

Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın konuşacağı görkemli bir açılış yapmak isteyen Beşiktaş Yönetimi önümüzdeki haftalarda stadın koltuk montajlarına da başlayacak. En kısa zamanda hibrit çim çalışmalarına start verecek olan siyah-beyazlı yönetim, yakında stadın bilgisayar sistemlerini de yaptıracak.



Yeni Şafak



Haber Milliyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş Başkanı, İspanyol devini İstanbul’a getirmek için düğmeye basan Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç’a teşekkür etti, “Öncelikle stadın bitiş tarihinin netleşmesi lazım. Şu an için her şey yolunda gidiyor. Taraftarımız hiç merak etmesin. Vodafone Arena’yı en görkemli şekliyle açarak Türk futboluna kazandıracağız” dedi.


Yeni yılda hem Vodafone Arena’yı hizmete açmak hem de şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen Beşiktaş’ta, Başkan Fikret Orman, Koç Grubu’nun, İspanyol devi Barcelona’yı İstanbul’a getirmek için harekete geçmesiyle ilgili Milliyet’e önemli açıklamalar yaptı.


Barça’yı, Vodafone Arena için Türkiye’ye getirecek olan Beko ve Koç Grubu Onursal Başkanı Rahmi Koç’a teşekkür eden Orman, “Sponsorluk anlaşmaları konusunda Beşiktaş çok büyük işlere imza atıyor. Beko ve Vodafone gibi uluslararası firmalarla uzun süreli sözleşmeler yaptık. Bu anlaşmalar kapsamında Barcelona ile Beko firması bir takım görüşmeler gerçekleştirdi. Vodafone Arena’nın açılışı da olabilir gelecek sezonun açılışı da olabilir. Hamd olsun, Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Hem büyük firmalarla sponsorluk anlaşmaları yapıyoruz hem de Barcelona gibi takımlarla hazırlık maçı organizasyonları içerisinde ismimiz geçiyor” diye konuştu.


Fikret Orman, Beşiktaş’ın, Barcelona ile İstanbul’da oynayacacağı maçın takvimi için konuşmanın henüz erken olduğunu dile getirdi.


Siyah-beyazlı kulübün Başkanı, “Öncelikle stadın bitiş tarihinin netleşmesi lazım. Şu an için her şey yolunda gidiyor. Bunun dışında Barcelona’nın maç takvimini de göz önünde bulundurmalıyız. Sonuçta böylesine bir takımı, İspanya Ligi ve Şampiyonlar Ligi maçları devam ederken getirmek kolay iş değil. Taraftarımız hiç merak etmesin, Vodafone Arena’yı en görkemli şekliyle açarak, Türk futboluna kazandıracağız” ifadelerini kullandı.


Vodafone Arena’da ikinci halka tamam


Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’da geçtiğimiz günlerde yerine kaldırılan çatının ilk halkasından sonra ikinci halkanın montajı da büyük ölçüde tamamlandı. Çelik çatının bitmesinin ardından ise çatı örtüsü kaplama işlemine geçileceği bildirildi. 5 Ocak’ta stat içindeki vinçler çıkarılarak zemin çalışmalarına başlanacak.



Milliyet


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena’nın açılışına ilişkin tarih vermekten kaçınırken, 'Ligler devam ederken Barcelona ile oynamamız mümkün değil' dedi.


Beşiktaş’ta bugün 1. yılı kutlanan Vodafone Kara Kartallar projesinde siyah-beyazlı başkan Fikret Orman, açıklamalarda bulundu.


“SON EVRELERİ GÖRMEMİZ LAZIM”


Stadın ne zaman biteceği konusunda sorulan soruya Başkan Orman, “Ne zaman açılacak; bittiği zaman. Artık sonlarına geldik. Bununla alakalı bir tarihi herkes bekliyor ve bizim o tarihi açıklamamız için son evreleri görmemiz lazım. Yakın bir gün. Biz de stadımızı hızlı bir şekilde görmek istiyoruz" yanıtını verdi.


“LİGLER DEVAM EDERKEN BU MAÇIN OYNANMASI MÜMKÜN DEĞİL”


Barcelona ile Vodafone Arena Stadı’nda bir açılış maçı yapılıp yapılmayacağı sorulması üzerine Orman, “Ana sponsorumuz Beko. Onlar dünyada iki kulübe sponsor. Biri biz, biri de Barcelona. Bizim stadı açmak istediğimiz tarihler bu sezonla alakalı tarihler. Ligler devam ederken bu maçın oynanması mümkün değil. Sezon açılışında bir niyetimiz var. Bizim genel bir zihniyetimiz vardır. ‘Sponsorlarımızdan ne alabiliriz’ diye bakmayız, ‘nasıl birlikte kazanabiliriz’ diye bakarız. Bunu Beko karşılasın diye bir talebimiz de olmadı. Bizim her ilişkimiz kazan-kazan üzerinedir. Barcelona niyetimiz var. İnşallah sonuçlarını da yakın zamanda açıklarız” cevabını verdi.


“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”


Vodafone’un kendilerine birçok platform açtığını dile getiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Tüm Beşiktaş taraftarının beklentisi devre arasında transfer. Stadyumların hızlıca bitmesi ve şampiyon olma beklentimiz de var. Bunun sağlamak için biz geldiğimizde Beşiktaş’ı ağır finansman yüküyle devralmıştık. Şu ana kadar geldiğimiz süreçte ise stadyum gelirimiz olmadan finanse etmek, muhteşem bir takım oluşturmak ve transfer yapabilmemiz için paraya ihtiyacımız var. Bunların hepsi parayla yapılan işler. Taraftar bizden transfer istiyorsa herkes paketini alsın 1 milyona ulaşsın, hem transfer hem de stadımıza bir tuğla koysun. Çabamızı herkes görüyor ve desteğe ihtiyacımız var” dedi.


Bugün


Geri Dön