25 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın kredisi onaylandı!

Vodafone Arena'nın kredisi onaylandı!

Beşiktaş'ın uzun süredir beklediği kredi onaylandı, yönetim rahat nefes aldı. Kulübün kasası doldu Yönetimin yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.



Beşiktaş'ın uzun süredir beklediği kredi onaylandı, yönetim rahat nefes aldı 

Kulübün kasası doldu Yönetimin yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı. 120 milyon TL'lik'kredi 180 milyon TL olarak onaylandı, Başkan Fikret Orman bu kaynağı direkt Vodafone Arena'ya aktardı BİR yandan kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içerisinde bulunan Beşiktaş, diğer yandan da stat inşaatı için kaynak arayışı içerisine girmişti. Siyahbeyazlılar Vodafone'la yaptığı sponsorluk anlaşmasını teminat olarak gösterip, Aktif Bank'tan yüklü bir kredi çekti. İlk yapılan başvurudaki 120 milyon TL'lik rakam yukarı çekilerek 180 milyon TL'lik bir kredi için girişimde bulunuldu. Bu başvuru dün olumlu yönde sonuçlandı. 


12 yıl vadeli... 

ORMAN bugüne kadar stada harcanan parayı ve alman borçları bu krediyle kapatacak. Geri kalan kısım da inşaatta kullanılacak. Hatta bu bedel kulübün kasasma bile aktarılmayacak ve inşaat yapımında çalışan firmalar hak edişlerini direkt bankadan alacak, ödemeler 2 yıl sonra başlayacak ve 10 sene vadeyle ödenecek. 


AMK Gazetesi


Geri Dön