26 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın maliyeti 300 milyon TL!

Vodafone Arena'nın maliyeti 300 milyon TL!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, takımın son durumu ve Vodafone Arena ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Orman, stadın maliyetinin 300 milyon TL'yi bulduğunu açıkladı.



Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da NTVSpor'a açıklamalarda bulundu. Orman, Beşiktaş'taki bazı yıldız oyuncular için teklifler geldiğini ancak önceliklerinin bu olmadığını ifade eden Orman, "Bazı oyuncularımız için teklifler geliyor, bugün de geldi mesala ama söylemem" şeklinde konuştu. 


Vodafone Arena hakkında bilgiler veren Orman, "Önce çatıyı yapacağız, montaj da sona yaklaştık ardından oturaklar, ardından da Ocak başında da yeşil sahayı yapacağız. Oyuncular lig maçlarına konsantre olmuş durumda, dezavantajlı olarak bu durumlara geldik ancak oyuncularımızda alıştı artık. Statsız bir camianın şampiyonluğa oynaması zor, biz bunu başardık. Stadın maliyeti 300 milyon TL'yi buldu" dedi.


"SON 25 DAKİKADA 3 GOL YENMEZ"

Beşiktaş'ın Sporting karşısında son 25 dakikada 3 gol yemesini anlayamadığını dile getiren Orman, "Sporting karşısında yenildik, çok üzüldük. Beşiktaş kötü oynayabilir, yenile de bilir ancak beraberliğin yaradığı bir zamanda son 25 dakikada 3 gol yemez, yememeli. Bu sezon başından bu yana en büyük konsantrasyonumuz stadı bitirmek ve şampiyonluğu burada kutlamak" ifadelerini kullandı. 


"2 OCAK'A KADAR TRANSFER YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

Beşiktaş'ın kaleci transferi yapacağını da açıklayan Orman, "Kalecilik çok zor bir meslek, hatalı goller yiyebilirsiniz. Tolga çok yetenekli bir kaleci, Sporting maçında hatalı bir gol yedi, özür diledi. Tolga'nın yanı sıra kadromuzda bir kalecimiz daha var ve Galatasaray maçında da o oynadı. İki maçımızı da bu arkadaşlar ile devam edeceğiz ve devre arasında da bir kaleci transferi yapacağız, ben de çalışıyorum, scout ekibimiz da çalışıyor. 2 Ocak'a kadar yetiştirmeye çalışacağız. Stoper transferi yapabilir de yapmaya da biliriz, önceliğimiz kaleci transferi" şeklinde konuştu. 


Galatasaray'a göndermeler yapan Orman, "Galatasaray, bir dönem Olimpiyat Stadı'nda oynadı ve ne hallere düştüğünü gördük. Bu sebeple stat olmadan dışarıda oynamak çok zordur. Olimpiyat Stadı'na da ciddi bir kira ediyoruz. Geçtiğimiz sezon Ankara'ya da gittik. Göksel Gümüşdağ bizden çok para almıyor ama Olimpiyat'a iyi para ödüyoruz. Allah razı olsun bizi hiç reddetmedi. Bize dostluk elini uzatanları unutmayacağız, uzatmayanları da unutmayacağız" dedi.


"MARIO GOMEZ, BEŞİKTAŞ'IN ÇİMENTOSUDUR"

Mario Gomez'in Beşiktaş'ın çimentosu olduğunu ifade eden Orman, "Beşiktaş özel bir ailedir, Beşiktaş'ta olan aile ortamı birçok kulüpte yoktur. Bizim oyuncularımız seçilmiş oyunculardır, her şey para değildir. Başka kulüplere gitmek ve daha fazla para kazanmak isteyenler olmuştur ama Beşiktaş ayrıcalıktır. Mario Gomez çok düzgün bir çocuk, Beşiktaş'ın cimantosu. Quaresma, ilk geldiği gibi değil, şu anda çok farklı bir durumda. Quaresma, Beşiktaş'ın ne kadar büyük bir camia olduğunu gidince anladı" ifadelerini kullandı.



Habertürk


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş'ın son dönemde yarıştan koptuğu eleştirilerine katılmayan Başkan Fikret Orman, 'Bizim gibi 3 dönem dışarıda oynasınlar da görelim' diyerek hodri meydan dedi.


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTV Spor'a çarpıcı açıklamalar yaptı. Övünç Özdem'in sorularını yanıtlayan Orman, Vodafone Arena'nın bu sezon açılacağını vurguladı. Beşiktaş'ın son dönemde yarıştan koptuğu eleştirilerine katılmayan Orman, "Bizim gibi 3 dönem dışarıda oynasınlar da görelim" diyerek hodri meydan dedi.

 

"19 Mart 2016 tarihi sizin için ne ifade ediyor" sorusunu "Beşiktaş'ın kuruluş tarihi olarak adlandırılıyor. 113. yılımızı kutlayacağız. Beşiktaş'ın kuruluş tarihi bizi hep heyecanlandırır" diye yanıtladı. 

 

Stat çatısının inşaatının bitmek üzere olduğunu vurgulayan Fikret Orman, "Uzun süre çatı üzerinden gündem olmuştu. Krişler tamamlandı, son işlemler yapılıyor. Bazı çelik montajları var. Onları yapıyoruz. En kısa sürede bitireceğiz. Sonra da vinçler çıkıyor. Onlar devre dışı kaldıktan sonra zemine başlayacağız. Drenaj sistemi ve çim sahasını yapacağız. Bir yandan da koltuk montajlarına bakacağız" ifadelerini kullandı. 

 

Sahanın yapımına Ocak ayı başında başlayacaklarını ifadele eden Fikret Orman; "Yeşil sahaya başlandığında işin büyük bir kısmını bitirmiş olacağız. Şubat ortaları gibi localardan çıkmış oluruz. Mobilyaları konmuş olur. Koltukları her şey bitmiş olacak. Oyuncularla stat konusunu çok konuşmuyoruz. Lig maçlarına konsantreler. Çok dezavantajlı olarak geldik. Artık oyuncular da hep deplasmanda oynayama alıştı. Bir camianın statsız şampiyonluğa oynaması çok zor. Biz de önemli bir gelirden mahrumuz" diye konuştu.

 

Stadın maliyetinin KDV dahil 300 milyon TL'yi geçtiğinin altını çizen Beşiktaş başkanı, "Bizim bütçemiz de 100 milyon Dolar artı KVV'ydi. O da 40-50 milyon gibi bir para tutuyor. İnşallah orada kalacağız" dedi.

 

"STADI BU SENE AÇACAĞIZ"

Vodafone Arena'nın açılış maçıyla ilgili de konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman; "Fikstürü özellikle yapmak istesen böyle olmaz. Bir derbiyle açamayacağız. Derbilerin 2 tanesi lig başına geldi. İlk yarıdaki derbileri kendi sahamızda oynadık ama Trabzon maçını da derbi sayıyoruz. Barcelona'nın glemesi söz konusuydu. Ancak sezon ortalarında çok zor. Barcelona'nın da maç takvimi çok yoğun. Ligde, Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorlar; ancak sezon sonunda bir organizasyonda olabilir" ifadelerini kullandı.

 

"BİZİM GİBİ 3 SEZON DIŞARIDA OYNASINLAR DA GÖRELİM"

Beşiktaş'ın geçen yıllara oranla derbi kazanmasını ve Şenol Güneş faktörünü de değerlendiren Orman şöyle devam etti, "Beşiktaş'ın çok tecrübeli bir hocası var. En büyük dezavantajı geçen sezon son dönemde taraftarla bütünleşememesi. Bir takım bizim gibi 3 sezon dışarıda oynasın da görelim. Galatasaray bir dönem Olimpiyat'ta oynadı, ne hale geldiler? Futbol takımımızla yönetimle eskisi yenisi bu yarışın içindeyiz. Bu yarışı bitirmek istiyoruz. Öyle son döneme geldi, düştü diye bir şey yok. Göreceğiz. Kim düştü, kim geldi."

 

Beşiktaş'ın kiralık oynadığı statlara ciddi paralar ödediğini vurgulayan Fikret Orman, "Hem Olimpiyat Stadı'na büyük bir kira ödüyoruz. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ bizden çok büyük para almıyor ama 100-150 bin lira ödüyoruz. Geçen sene Ankara'ya gidiyorduk. Çok zor günler geçirdik. Beşiktaşlılar da ben de o zor günlerimizi stadı bitirdiğimiz zaman unutmayacağız. Dostluk elllerini uzatanları da uzatmayanları da unutmayacağız" diyerek göndermede bulundu. 

 

Şenol Güneş'i de öven Fikret Orman, "Şenol Hoca çok düzgün bir insan. Kariyeri belli olan bir futbol adamı. Bizim de çok sevdiğimiz bir dostumuz. Şu anda Beşiktaş camiası da biz de Şenol Hoca'dan memnunuz. Ama daha ligin devre arasına gelmedik. Maratonun son dönemini beklemek lazım. Biz kupa almış, şampiyon olmuş değiliz. Önümüzde çok iş var, Şenol hoca'nın önünde çok iş var. Bizim de Şenol Hoca'nın da berklentisi şampiyonluk" diye konuştu. 

 

Stadı öven ve "Muhteşem bir stat oluyor" diyen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman şöyle devam etti, "Bunlar bizim hepsini planlayarak yaptığımız çalışmalar. Bu stat, insanlarla Beşiktaş futbol takımı taraftarlardıyla güzel olacak. Son süreçleri yaşayacağız. Ben de çok yoruldum. Maddi olarak buraya para bul, hem futbol hem basketbol takımını finanse et zor şeyler. Vaktimiz ve enerjimizin çoğunu burası alıyor. Artık burası bitsin, takım buraya dönsün.  Keyifli güzel bir maç izlemek istiyoruz. Beşiktaş, Galatasaray derbisini oynuyor. Oynadığımız seyirci sayısına bakın. Artık bunlar bitecek. Taraftar, zor şartlarda  yine desteklemeye çalışıyor. Sağolsunlar. Ama 1 saat git, 1 saat gel. Bunlar bizi çok yoruyor"

 

"BURASI STAT GİBİ DEĞİL SARAY GİBİ OLUYOR"

Stat kapasitesinin UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi finali oynanmasına uygun hale gelmesi için kapasitenin 42 bini geçecek şekilde ayarlamaya çalıştıklarını dile getiren Fikret Orman, "Bazı alanlarda bazı çalışmalar yaptık. Kapasitenin 42 binin üzerine çıkarmaya çalışacağız. Sıkıştıra sıkıştıra bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Dolmabahçe'ye uygun bir mimari yapıyoruz. Burası bir stat gibi değil saray gibi oluyor. Kullanılan malzemeler de çok özel malzemelerdir. Yaptığınız işi kendinizin beğenmesi lazım. Ben  de arkadaşlarım da stada aşığız" diyerek Vodafone Arena'yı övdü. 

 

Fulya davası konusunda 2008 Beşiktaş yönetimin ibrasının iptal edilmesini de değerlendiren Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Fulya davasında Beşiktaş'ın kazandığı bir şey yok. Burada Beşiktaş'ın o günkü yönetimi aleyhine Cengiz Sarıkaya ve arkadaşları bir dava açmışlar. Davanın sonucunda ibranın iptaline karar verildi. Bunun bir üst mahkemesi var. Üst mahkemede de temyize gidilecek. Ne olacak bilmiyorum. Önümüzdeki hafta Yönetim Kurulu toplantımız var. Gündemdeki konularımızdan bir tanesi de o olacak" dedi.

 

Fulya davasının iptali konusunda Beşiktaş'ın halihazırda bir kazanımı olmadığını kaydeden Orman, "Davayı kazanan taraf hakimin haklı bulduğu taraf Cengiz Sarıkaya ve arkadaşları. Davayı kaybeden taraf ise 2008 senesindeki Beşiktaş yönetimi ve Beşiktaş tarafı. Biz hakimin aleyhinde karar verdiği taraftayız. Ögünkü yönetimin ibrasını ortadan kaldırdı. Çok da incelemedim. Yönetim Kurulu'nda konuyu tartışacağız" ifadelerini kullandı.


Bugün



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


"Scout ekibimiz de, ben de çalışıyorum. 2 Ocak'a kadar yeni kaleciyi yetiştirmek istiyoruz. Hepsi birbiriyle rekabet edecek. Birinci önceliğimiz kaleci, stoper olabilir de olmayabilir de"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, NTVSpor'un sorularını yanıtladı: 

Avrupa'dan elenmek beni üzdü. Beşiktaş bir maçta kötü olabilir, yenilebilir de bunlar futbolda var. Ama 1-0 öne geçtiğinde 65. dakikadan sonra 3 gol yememeli. Buna çok fazla üzüldüm. 


Tolga iyi bir kaleci. Hata yaptı ve gol yedi. Taraftarımız reaksiyon gösterdi. Devre arasında kaleci takviyesi yapacağız. Scout ekibimiz de ben de çalışıyorum. 2 Ocak'a kadar yetiştirmek istiyoruz. Hepsi birbiri ile rekabet edecekler. Devre arasında stoper olabilir de olmayabilir de. Birinci önceliğimiz kaleci olarak gözüküyor. 


Şenol Hoca düzgün ve kariyeri belli olan futbol adamı. Biz de camia da Şenol Hoca'dan memnun. Daha bir kupa almadık. Bu sene şampiyon olmayı bekliyoruz. 


Beşiktaş özel bir ailedir. Beşiktaş'ta olan aile ortamı bir çok kulüpte yoktur. Burada huzurlu bir ortam var. Her şey para değildir. Beşiktaş'ta olmak bir ayrıcalıktır. 


Mario Gomez çok düzgün bir çocuk. Beşiktaş'ın çimentosu. Quaresma ilk geldiği sene gibi değil. İlk geldiğinde Beşiktaş'ın üstünde gibiydi. Şimdi Beşiktaş büyük diye buraya geldi. Şu anda da herkesin performansından memnunuz. 

 Bugün bir oyuncumuza teklif oldu. İsmi söyleyemem. Şu anda oyuncu satma gibi bir niyetim yok. Sezon sonu belki olabilir ama şu anda böyle bir düşüncemiz yok. 


Dostu düşmanı öğrendik

"Stadın maliyeti 300 milyon TL'yi geçti. Artık evimize dönmek istiyoruz. Burası stat gibi değil, saray gibi oluyor. Olimpiyat Stadı'na büyük kira ödüyoruz. Başakşehir'e 100-150 bin TL ödüyoruz. Zor günler geçirdik. Beşiktaşlılar da ben de dostluk elini uzatanları da uzatmayanları da unutmayacağız."



Sabah


Geri Dön