24 / 04 / 2024

Vodafone Arena'nın zemini için 12 milyon lira harcandı!

Vodafone Arena'nın zemini için 12 milyon lira harcandı!

Beşiktaş Kulübü, açılışı için geri sayıma başlanan yeni stadı Vodafone Arena'nın maliyetini sponsorlardan çıkaracak. Yeni stadın çatısı için 50 milyon liranın üzerinde para harcanırken, zemin için kasadan çıkan rakam 12 milyon lira civarında.



Vodafone Arena için 350 milyon liralık bir harcama yapan siyah-beyazlı kulüp, arka arkaya yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla bu rakamın üzerinde bir gelir elde edecek.


Beşiktaş Kulübü, Dolmabahçe'deki yeni stadının isim sponsorluğu için Vodafone ile 15 yıllığına 111 milyon dolara anlaşma sağlarken, İngiliz firması stadın teknolojik altyapısı için de 10 milyon doları aşan bir yatırımda bulundu.


Tribün sponsorlarından DenizBank'la 4,5 milyon dolara 5 yıllığına anlaşan siyah-beyazlı kulüp, yine aynı süre için Spor Toto'yla da 50 milyon lira karşılığında el sıkıştı.


Beşiktaş'ın, bu anlaşmalarla sadece sponsorlardan elde edeceği gelir 380 milyon liranın üzerinde olacak.


Tribünlerden büyük gelir


Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena'daki loca, VIP koltuk ve kombine kartlardan da büyük gelir sağlayacak.


Dolmabahçe'deki yeni statta yer alan 147 loca, 35 bin ila 300 bin dolara satıldı. Toplam bin 847 kişilik kapasiteye sahip loca ve 2 bin 150 VIP koltuktan 50 milyon liranın üzerinde gelir elde edilecek.


Ayrıca kombine kart satışından da Beşiktaş'ın kasasına hatırı sayılır bir miktar girecek.


Eski stadın gelirini katlayacak


Beşiktaş Kulübü'nün, Vodafone Arena'dan kazanacağı yıllık gelir, eski stadın gelirini katlayacak.


Dolmabahçe'deki eski stadından yıllık 10 milyon liraya yakın bir gelir elde eden siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da sadece loca ve VIP koltuk satışıyla söz konusu rakamın 5 katının üzerinde bir kazanca ulaşacak.


Beşiktaş ayrıca, Avrupa'nın en modern statlarından biri olacak Vodafone Arena'nın loca, kafeterya, VIP ve yemek alanlarının işletmesinden de kira alacak.


Çatının masrafı 50 milyon liranın üzerinde


Vodafone Arena'da, Beşiktaş Kulübü'ne en fazla maliyet çıkaran alanlardan biri stadın çatısı oldu.


Yeni stadın çatısı için siyah-beyazlıların kasasından 50 milyon liranın üzerinde para çıkarken, yine saha zemini için de 12 milyon lira civarında bir miktar harcandı.


Beşiktaş'ın, stadın güvenliği için harcadığı tutar da 20 milyon liraya ulaştı.


Stadın özellikleri


Toplam 41 bin 903 kişi kapasiteli stat, birçok yönden dikkati çekiyor. Beşiktaş'ın yeni evi, Avrupa ve Amerika'nın birçok yeni stadında hayata geçirilen zengin içerikli dijital ekran çözümleri ile geniş kapsamlı mobil ve internet ağıyla donatıldı.


Vodafone Arena'da sadece futbol oynanmayacak. Stat aynı zamanda eğlence merkezi de olacak. Dolmabahçe'deki stat konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.


Türkiye'nin en büyük Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak.


Maçlar eksi 3,5 metrede oynanacak


Beşiktaş, Vodafone Arena'da karşılaşmalarını deniz seviyesinin altında oynayacak.


Yeni statta saha zemini deniz seviyesinin altında bulunurken, siyah-beyazlı ekip karşılaşmalarını eksi 3,5 metrede yapacak.


Vodafone Arena'da ayrıca tribünler ile saha zemini arasındaki mesafenin yakınlığı dikkati çekiyor. Saha zemini kale arkasındaki tribünlere 7,95, taç çizgisindeki tribünlere ise 6,15 metre uzaklıkta bulunuyor.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Beşiktaş, son üç maçını oynayacağı Vodafone Arena sayesinde kasasını dolduracak.


Beşiktaş taraftarının ve camiasının sabırsızlıkla beklediği Vodafone Arena’da geri sayım başladı. 11 Nisan’da Bursaspor maçı ile taraftarına “Merhaba” diyecek olan yeni stat, siyah-beyazlı kulübün kasasını da dolduracak.


Bursaspor dışında Kayserispor ve Osmanlıspor maçlarını da Vodafone Arena’da oynayacak olan Beşiktaş’ta yönetim, üç maçtan tam 30 milyon lira civarında gelir elde edecek. Bu parayla rahatlayacak olan yönetim hem borçlarının büyük bir kısmını kapatacak hem de futbol, basketbol, amatör branşlar ve personel giderleri ödenecek. Fenerbahçe ile amansız bir şampiyonluk yarışına giren takım da taraftarı ile bütünleşmiş olacak.


Vodafone Arena’nın inşaatı süresince ödemelerde gecikmeler yaşayan Beşiktaş’ta, gelecek gelir ilk olarak sporcu ve personelin maaşlarına ayrılacak. Vodafone Arena’daki son üç maç için bilet satışına geçecek olan ve buradan yaklaşık 30 milyon lira hasılat bekleyen siyah-beyazlılar böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacak.


Sözcü



Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Beşiktaş, yeni statta sadece sponsorluk anlaşmalarından toplam 380 milyon liranın üzerinde gelir elde edecek. Eski stadından yıllık 10 milyon lira kazanan siyah-beyazlı kulüp, Vodafone Arena'da sadece loca ve VIP koltuklardan 50 milyon liranın üzerinde kazanç sağlayacak. Kombine kartlardan da yıllık 30 milyonun üzerinde gelir bekleniyor.


Beşiktaş Kulübü, inşaatı için büyük uğraş verdiği yeni stadı Vodafone Arena'yla birlikte büyük bir ekonomik güce de kavuşacak. Açılışı için geri sayıma başlanan Vodafone Arena'nın maliyeti sponsorlardan çıkarılacak. Vodafone Arena için 350 milyon liralık bir harcama yapan siyah-beyazlılar, yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla bu rakamın üzerinde bir gelir elde edecek. Beşiktaş, yeni stadının isim hakkı için Vodafone ile 15 yıllığına 111 milyon Dolar'a anlaşma sağlarken, İngiliz firması stadın teknolojik altyapısı için de 10 milyon Dolar'ı aşan bir yatırımda bulundu. Tribün sponsorlarından DenizBank'la 4,5 milyon Dolar'a 5 yıllığına anlaşan siyah-beyazlılar, yine aynı süre için Spor Toto'yla da 50 milyon lira karşılığında el sıkıştı. Beşiktaş'ın, sadece sponsorlardan elde edeceği gelir 380 milyon liranın üzerinde olacak.


TRİBÜNLER PARA BASACAK


Beşiktaş Kulübü, Vodafone Arena'daki loca, VIP koltuk ve kombine kartlardan da büyük gelir sağlayacak. Yeni statta yer alan 147 loca, 35 bin ila 300 bin Dolar arasında satıldı. Toplam bin 847 kişilik kapasiteye sahip loca ve 2 bin 150 VIP koltuktan 50 milyon liranın üzerinde gelir elde edilecek. Ayrıca kombine kart satışından da Beşiktaş'ın kasasına hatırı sayılır bir miktar girecek. Siyah-beyazlı kulüp, 2016-17 sezonunu kombinelerinin şimdiden tükendiğini açıkladı. 30 Milyon TL'nin üzerinde gelir beklenirken Bursaspor, Osmanlıspor ve Kayserispor maçlarını da siyah-beyazlı takım tamamen dolu tribünler önünde oynayacak. Beşiktaş Kulübü'nün, Vodafone Arena'dan kazanacağı yıllık gelir, eski stadın gelirini katlayacak. Dolmabahçe'deki eski stadından yıllık 10 milyon liraya yakın bir gelir elde eden siyah-beyazlılar, Vodafone Arena'da sadece loca ve VIP koltuk satışıyla söz konusu rakamın 5 katının üzerinde bir kazanca ulaşacak.

 

EKSİ 3.5 METREDE FUTBOL OYNANACAK


Toplam 41 bin 903 kişi kapasiteli stat, birçok yönden dikkati çekiyor. Vodafone Arena'da sadece futbol oynanmayacak. Stat aynı zamanda eğlence merkezi de olacak. Dolmabahçe'deki stat, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek. Türkiye'nin en büyük Beşiktaş Müzesi ve siyah-beyazlıların resmi ürünlerini satan Kartal Yuvası mağazası da statta yer alacak. Yeni statta saha zemini deniz seviyesinin altında bulunurken, siyah-beyazlı takım karşılaşmalarını eksi 3.5 metrede yapacak.



Yeni Şafak




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Vodafone'la 121 milyon dolar, Denizbank ile 4.5 milyon dolara anlaşma yapan Beşiktaş stada 350 milyon TL harcadı. Tüm sponsorluklardan 380 milyon TL kasasına koyan Kara Kartal VİP ve loca satışlarından da 50 milyon TL kazandı.


Vodafone Arena hizmete açılmadı ama şimdiden maliyetini çıkarıp Beşiktaş'ı kara geçirdi. Siyah-Beyazlı kulüp, 350 milyon TL'ye mal olan yeni stadı için yaptığı sponsorluk anlaşmalarıyla 380 milyon TL kazanç sağladı. Beşiktaş, loca, VIP koltuk ve kombine kartlardan da büyük bir gelir elde etti. Toplam, 1847 kişilik kapasiteye sahip 147 locanın tamamı 35 bin ila 300 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satıldı. Loca ve 2 bin 150 VIP koltuğun getirisi ise 50 milyon TL olacak. Yani İnönü'den bir yılda toplam 10 milyon TL kazanç sağlayan siyah-beyazlılar, sadece loca ve VIP koltuklardan bu paranın 5 katını kasasına koyacak. Arena'nın satışa çıkan 12 bin kombine kartı iki gün içinde tükendi


1 GÜN İÇİNDEKİ EN BÜYÜK KOMBİNE SATIŞI


Önceki gün satılan 8000 kart Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçti. Bu rakam, Türkiye'de 1 gün içinde yapılmış en fazla kombine satışı oldu. Beşiktaş logolu Passolig satışı, son iki ayda 27 bin, son iki günde 11 bin 220 oldu. Genel kart satışları ise şöyle: Fenerbahçe (388.595), Galatasaray (367.617), Beşiktaş (272.688), Torku Konyaspor (94.917), Trabzonspor (90.834).


İŞTE BEŞİKTAŞ'IN KASASINA GİREN PARA


Vodafone: 121 milyon dolar

DenizBank: 4.5 milyon dolar

Spor Toto: 50 milyon TL

Loca-VIP Koltuk: 50 milyon TL


10 NİSAN'DA KAPILARINI AÇIYOR


Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena'ya 10 Nisan'da kavuşuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı statta ilk maç Beşiktaş ile Bursa arasında...



Takvim



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Vodafone Arena'nın açılış tarihinin açıklanması dahi para basmaya başlamasına yetti.

   

BEŞİKTAŞ’IN yapımı tüm hızıyla süren yeni mabedi Vodafone Arena’nın açılış tarihinin açıklanmasıyla beraber stat adeta para basmaya başladı. Siyah-beyazlı kulüp, kalan 11 bin 500 adet kombine kartı yeni fiyatlarla önceki gün satışa çıkarmıştı. Siyah-beyazlı taraftarlar passolig.com.tr ve Akaretler’deki kulüp binasında bulunan kombine satış merkezine adeta hücum etmiş ve kombine kartlara yoğun ilgi göstermişti. 

 

VE dün kalan bütün kombineler satılırken 2.5 yılı aşkın süredir Beşiktaş’ın yuvasına dönmesini bekleyen siyah-beyazlı taraftarlar bir anlamda rekor kırdı. 11 bin 500 adet kombine 2 gün içinde tüketildi ve kulübün kasasına bu kısa zaman dilimi içinde 8 milyon TL sıcak para geldi. 

 

GELECEK SEZONDAN İTİBAREN GEÇERLİ

 

BİLİNDİĞİ gibi Vodafone Arena 10 Nisan’da devlet protokolü ve divan kurulu üyeleri için yapılacak olan törenle hizmete girecek ve Beşiktaş mabedindeki ilk maçı 11 Nisan’da Bursaspor’la oynayacak. Kombine kartlar gelecek sezondan itibaren geçerli olacak. Yönetim, bu sezon statta oynanacak 3 maç için bilet satışı yapacak. Kombine kartı bulunanlar bu biletleri öncelikli satın alma hakkına sahip olacak. 

 

KURALLAR gereği stadın tüm koltukları kombine kart olarak satılamıyor. Siyah-beyazlılar gelecek sezon oynayacağı maçlarda yaklaşık 10 bin bilet satışa çıkarabilecek. 


Vatan


Geri Dön