19 / 04 / 2024

Vodafone Arena'ya 100 milyon dolar +KDV harcama yapıldı!

Vodafone Arena'ya 100 milyon dolar +KDV harcama yapıldı!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'nın finansmanı nasıl karşıladıklarını anlattı. Orman, stada 100 milyon dolar artı KDV para harcadıklarını, bunun yüzde 100’ünü kendilerinin karşıladığını belirtti.



Beşiktaş, 100 milyon dolar artı KDV’ye mal olan Vodafone Arena’yı kendi cebinden yaptı. Vodafone Arena Stadı, Bursaspor maçı ile açılacak ve Beşiktaş taraftarı uzun süredir hasret kaldığı stadına kavuşacak. Sportif anlamda Beşiktaşlılar için büyük mutluluk kaynağı…


Ancak işin bir de finansman boyutu var. Vodafone Arena’yı birlikte dolaştığımız Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yaşadıkları zorlukları anlatırken, finansmanı nasıl karşıladıklarını sordum. Öyle ya, Beşiktaş’ın son yıllarda yaşadığı mali krizi hepimiz biliyoruz. Fikret Orman, stada 100 milyon dolar artı KDV para harcadıklarını, bunun yüzde 100’ünü kendilerinin karşıladığını söyledi.


Locaları satarak parasıyla stadı yapmışlar. Vodafone’un inşaat sürecine doğrudan bir katkısı yokmuş. Vodafone, sponsorluk sözleşmesi gereği kulübe yıllık ödeme yapacak. Orman, bu noktada Vodafone’un maddi güvence sağlamasını da önemli bulduklarına dikkat çekti.


Fikret Orman, gayrimenkul sektöründe de faaliyetlerde bulunan bir işadamı. Kendisi inşaat mühendisi. Doğal olarak inşaatı çok iyi bilen bir isim. Vodafone Arena gibi büyük ölçekli ve aynı zamanda imar sıkıntısı yaşanan bir projeye yaklaşık 4 yıldır emek veriyor. Finansman gibi en büyük zorluğu aşıyor.

 

Fikret Orman, bize stadı gezdirirken dikkatimi şu çekti: Orman, finansman işini anlatırken yüzünde ayrı bir huzur ve gurur vardı. Bunun mutluluğunu yaşıyordu. Ama Fikret Orman için asıl mutluluk eminim ki büyük zorluklarla inşa edilen Vodafone Arena’da alınacak galibiyet ve şampiyonluklar olacaktır.


Sözcü


Geri Dön