24 / 04 / 2024

Vodafone Arena'ya 1.5 milyon euroya çim ekilecek!

Vodafone Arena'ya 1.5 milyon euroya çim ekilecek!

Yönetim, Olimpiyat'taki zeminden çok çeken Bilic ve oyunculara Vodafone Arena'da bu sorunu yaşatmayacak. Orman, 500 bin euroluk çimi istemedi. Arena'da 1.5 milyon euroluk "Hibrit Çim" kullanılacak.



Siyah-beyazlı taraftarlar, yapımı süren Vodafone Arena'yı her gördüğünde "Ne zaman bitecek? Artık maç izlemek istiyoruz" sorusunu soruyor. Başkan Fikret Orman ve ekibi, gece gündüz Arena inşaatının devam etmesi için büyük bir çaba sarf ediyor… Mali sıkıntılara rağmen Vodafone Arena'nın yapımı şu ana hiç durmadı... Türkiye'nin ilk çevreci ve akıllı stadı olacak olan Arena için Beşiktaş yönetimi, hiçbir

fedakârlıktan çekinmiyor.


BU STATTAN SORUN OLMAYACAK

Yönetim, iki sezondur Olimpiyat Stadı'nın zemininden çok çeken Slaven Bilic ve oyunculara Vodafone Arena'da bu sorunu yaşatmayacak. Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena'nın çimi konusunda hassas davranıyor… Orman, 500 bin euroluk çim yerine dünyanın birçok stadında olan Hybrid Grass'ı (Hibrit Çim) Arena'da kullanma kararı aldı. "Hibrit Çim"in maliyeti ise 1.5 milyon euro olacak… Çimin yüksek maliyetine rağmen Başkan Orman'ın "Bu statta hiçbir sorun olmayacak" dediği öğrenildi.


HİÇBİR OLUMSUZLUK YAŞANMAZ

Arsenal, M.City, ManU, Milan, Inter, Ajax gibi daha birçok kulüp statlarında "Hibrit Çim" teknolojisini kullanıyor. "Hibrit Çim" sayesinde yetersiz hava akımı ve güneş ışığının sebep olduğu olumsuz koşullar Arena'da olmayacak… % 100 doğal olan bu çim sayesinde Vodafone Arena'daki zeminde hiçbir çökme olmayacak. Teknik Direktör Slaven Bilic ve futbolcular da bir daha zemin sorunu çekmeyecek.

 

HİBRİT ÇİM NEDİR?

Hibrit çim çözümü doğa ve teknolojinin birleşimi 20 milyon yapay lifler ile güçlendirilmiş % 100 doğal çim. 18 cm derinliğinde, 2 cm yüzey yüksekliğindedir.


AVANTAJLARI

- Doğal çim zeminde oynama kalitesi

- Dört mevsim kullanım avantajı

- Daha güçlü çim sahalar

- Çim kopmaları görülmez

- Çim kökleri muhafaza altındadır

- Kendini yenilemesi daha hızlıdır

- Yeniden çimlendirmeye ihtiyaç duyulmaz.

- Etkinliklerden spor aktivitelerine kolay geçiş imkanı

- Yatırımın en hızlı şekilde geri dönüşümü

 

Hangi statlarda var?

KULÜP STAT

Arsenal -  Emirates

M.City - City of Manchester

ManU  - Old Trafford

Liverpool - Anfield

Milan - San Siro

Ajax - Amsterdam Arena

Shaktar - Donbass Arena

Wolfsburg - Volkwagen Arena

Tottenham - White Hart Line

Everton - Goodison Park

İngiltere - Wembley


Akşam


Geri Dön