18 / 04 / 2024

Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 75 milyonluk arazisinin bir kısmı satıldı!

 Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa'nın 75 milyonluk arazisinin bir kısmı satıldı!

Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi’nde Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın iki asır önce bıraktığı iddia edilen 75 milyon TL değerindeki 170 dönüm arazinin bir bölümünün satışı yapıldı. Arsanın bir kısmı 280 bin TL’ye satıldı...



Güvercinlik Mahallesi’nde iki asır önce yaşayan Voyvoda Hacı Hüseyin Ağa’nın torunları olduğunu iddia eden 550 kişi yaklaşık 75 milyon TL değerindeki 170 dönümlük arazinin tapusunun kendilerine verilmesi için Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve avukat Devrim Deniz’in Bodrum Sulh Hukuk Mahkemesi’nde 3 yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesinin bir bölümü sonuçlandı. bugüne kadar 84 parselin mirasçılarına verilmesi için açılan davada 1400 metrekare büyüklüğündeki yaklaşık 600 bin TL değerindeki üç parsel arsanın mahkeme tarafından satışı yönünde karar alınırken, gelir 66 mirasçı arasında paylaştırılacak.

 

Bodrum 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Müdürlüğü’nde bugün gerçekleşen ilk ihalede Hüseyin Ağa’nın torunlarının 17 dönümlük 3 arazisi satışa sunuldu. 12 parsellik alan 120 bin liradan, 4 parsel 160 bin TL’den satıldı. 7 parsellik alanın ise ihalesi ertelendi. Toplamda 280 bin lira ile satılan arsaların paralarının miras sahiplerine Barın Emlakçılık Gayrimenkul Limited Şirketi yöneticisi Tuncer Rıfat Barın ve Muğla Barosu avukatlarından Devrim Deniz tarafından 21 Aralık tarihinde dağıtılacağı belirtildi.

 

Satışla ilgili açıklama yapan avukat Devrim Deniz, bölgedeki diğer Osmanlı tapu davalarına da örnek teşkil edecek kararın mirasçılarda sevinç yarattığını belirterek "Birçok kişinin hayal gibi gördüğü davaya 4 yıl önce başladık ve önemli aşama kaydettik. Bugün iki tapumuz satıldı. Toplamda da 300 bin TL değerinde satış bedeli dosyalarda belirlendi" dedi. 

 

Mirasçıların çok olması bazılarının bulunamaması nedeniyle davaların yavaş seyrettiğini belirten Deniz, "4-5 yıl gibi bir sürede sorunun tamamını çözeceğiz. 200 yıldır tapularını bekleyenler haklarına kavuşacak hayal dedikleri şey gerçek olmaya başladı. Üzerinde yaklaşık bin işgalcinin bulunduğu mahalledeki hukuk mücadelesi devam edecek" açıklamasını yaptı. 

 

Avukat Deniz, Hacı Hüseyin Ağa’nın 3 eşinden 11 çocuğu olduğunu, 8 çocuğunun soyunun devam ettiğini, bunlardan 33 torunu olduğunu bunlarla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini çözüme ulaşmayı bekleyen 170 dönüm daha arazi olduğunu söyledi.

 

Milliyet


Geri Dön