25 / 04 / 2024

Vural Öger: Beton yapılar turizmin en büyük düşmanı

Vural Öger: Beton yapılar turizmin en büyük düşmanı

Vural Öger, beton yapıların turizmin en büyük düşmanı olduğunu belirterek, yabancı turistlerin otantik ve tarihi yapılara rağbet gösterdiğini söyledi



Bursa Turizm Çalıştayı'na konuşmacı olarak katılan Ögertour Turizm Firması Yönetim Kurulu Başkanı ve Alman Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Vural Öger, beton yapıların turizmin en büyük düşmanı olduğunu belirterek, yabancı turistlerin otantik ve tarihi yapılara rağbet gösterdiğini söyledi.

Avrupa'daki turizm merkezlerinden örnekler de sunan öger, Bursa'ya bir de müjde verdi. Bir şehrin turist çekme açısından havayolu ulaşımının aktif olması gerektiğini ifade eden öger, "Bursa'nm yıllardır dezavantajı havaalanı olarak İstanbul'a yakın olması idi. Yenişehir Havaalanı açıldı ama aktif hale getirilemedi. 2010 yılında biz Düsseldoorf ve Frankfurt'tan direkt olarak tarifeli seferler düzenleyeceğiz. Böylece Bursa ve Almanya arasında yolcu trafiği başlamış olacak" dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ise, Türkiye'de tabii güzelliklerin tahrip edildiğini kaydederek, "Sadece Uludağ yetmez. AVM'ler, müzeler, eğlence merkezleri olmalı" dedi.
HaberTürk


Geri Dön