19 / 04 / 2024

Wanda Vista Hotel 2018'de açılacak!

Wanda Vista Hotel 2018'de açılacak!

Çinli turizm şirketi Wanda Group, Mar Yapı ortaklığında proje geliştirdi. Mar Yapı’nın 150 milyon dolara inşa ettiği oteli Wanda Group işletecek. Çinli turist sayısında da artma bekleniyor.



Çinliler tarafından hayata geçirilen Tarihi İpek Yolu projesi kapsamında turiz alanında gelişme için adım atıldı. Çin'in en büyük turizm firması olan Dalian Wanda Group, Mar Yapı ile birlikte Türkiye'de proje geliştirecek. 


Wanda Group, Mar Yapı tarafından inşa edilen 470 yataklı ve 150 milyon dolar yatırıma sahip oteli işletecek. Turist sayısında artma hedefleniyor. 


Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, konu ile ilgili olarak: "Çin'den yılda 120 milyon kişi yurtdışına çıkıyor. Sadece Wanda Group'un bünyesindeki seyahat acenteleriyle yurtdışına çıkan Çinli turist sayısı 44 milyon. Bundan faydalanmamız lazım. İstanbul'un bu pazardan daha fazla pay alması için ilk adımı Wanda Vista projesi ile attık" şeklinde konuştu.


Projeni daha erkene çekmek için çalışmalara başlanıldığını söyleyen Özkök, otelin 2018 yılının son çeyreğinde açılacağını belirtti. Özkök son olarak, "Farklı sektörlerde de projeler geliştirebiliriz. Bizim öncelikli hedefimiz Türkiye'yi Çin'de bir marka yapmak. Sadece kendi otelimiz için değil, Türkiye için çalışacağız'' dedi.


Wanda Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ning Oi Feng ise açıklamasında: "Çin konaklama sektörünü dünyaya yaymak anlamında İstanbul bizim için önemli bir adım. Buradan Avrupa'ya da açılacağız" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Konsolosu Huang Songfeng de "İki ülke arasındaki ticari açık hizmet ihracatıyla kapatılabilir" ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön