19 / 04 / 2024

Watsons önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 mağaza açacak!

Watsons önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 mağaza açacak!

Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 yeni mağaza açarak büyümeyi planladıklarını anlattı.



Alman Douglas’ın Türkiye’den çıkma kararı tartışılırken bir başka yabancı oyuncu büyüme mesajı verdi. Watsons Türkiye Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, “Türkiye’deki büyüme planlarımızda değişiklik yok. Sene başında belirlediğimiz hedeflere uygun şekilde ilerliyoruz” diye konuştu.


Türkiye’de 8 milyar TL’nin üzerinde büyüklüğe sahip güzellik ve kişisel bakım sektörü, geçtiğimiz günlerde Alman Douglas’ın Türkiye’den ayrılma kararıyla çalkalandı. 19 ülkede 1.700 mağazası bulunan, 2.6 milyar euroluk cirosuyla Avrupa’nın pazar lideri olan marka, ilk mağazasını Mayıs 2006’da açtığı Türkiye’de pazar payını artıramayınca çıkış kararı aldı. Bu gelişmeye bir başka yabancı zincirden önemli değerlendirme geldi.


Plana göre devam


Türkiye’de 60 ildeki 232 mağazasında 2 bine yakın çalışanıyla hizmet veren Watsons’ın Türkişe Genel Müdürü Ahmet Yanıkoğlu, “İçinde bulunduğumuz bu dönem sadece yabancı değil bir çok marka ve firma için zorlu bir süreç. Yabancı markaların Türkiye pazarından çekildiği yönündeki bir algı, sadece perakendeyi değil tüm sektörleri olumsuz etkileyecektir. Tüm paydaşların birbirini desteklemesi, içinde bulunduğumuz sektörü nasıl daha iyi hale getiririz diye ortak çalışması gereken bir dönemdeyiz” diye konuştu.


Watsons olarak Türkiye’deki büyüme planlarında sene başında belirledikleri hedeflere uygun ilerlemeye devam ettiklerini kaydeden Yanıkoğlu, şöyle devam etti:


“Toplam 31 bin metrekare alanda yüzlerce marka ile hizmet veren Watsons, 2016 yılının ilk altı ayı için belirlediği büyüme hedeflerini tutturarak yılın geri kalanında da büyümeye devam ediyor.Büyüme planlarımızı uygularken daima verimlilik esasını ön planda tutuyoruz. Mağazalarımızın verimliliğinin sağlanması ve artmasına yönelik yeni yatırımlar yaparken bir yandan da müşterilerimize sunduğumuz geniş ürün yelpazesine yeni markalar, yeni hizmetler ekleyerek, uygun fiyat ortamı yaratmaya çalışıyoruz.  Böyle zorlu ortamlarda dahi perakende sektörünün sağlıklı büyümesinin sağlanması için tüm paydaşların da üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.”


Her yıl 100 mağaza


Ahmet Yanıkoğlu, geçen yıl yaptığımız bir görüşmede önümüzdeki 5 yılda her yıl 100 yeni mağaza açarak büyümeyi planladıklarını anlatmıştı.  Cadde ve çarşı mağazalarına da ağırlık vermeye başlayacaklarını kaydetmişti.


8 milyar liralık pazar


TÜRKİYE’DE kişisel bakım pazarı 8 milyar TL’nin üzerinde bir büyüklüğe ulaştı. Bunun 3 milyar TL’den fazlası kağıt ürünleri. Cilt bakım ürünleri yaklaşık 2 milyar TL’ye yaklaşan payıyla ikinci sırada. Saç bakım ürünleri pazarı ise yaklaşık 1.5 milyar TL ile üçüncü. Türkiye’de kişi başına düşen kişisel bakım ürünü tüketimi, Batı Avrupa ortalamasının neredeyse 5’te 1’i. Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri pazarı her yıl yüzde 10 büyüyor.


Rekor maskarada


AHMET Yanıkoğlu’nun verdiği bilgilere göre, Watsons’da en çok oje satılıyor. Maskara ve likit eyeliner çok satan diğer ürünler. Markanın mağazalarında yılda 4 milyondan fazla maskara satıyor. Mağazalardan en fazla makyaj malzemeleri çalınıyor. Maskara ilk sırada. Mağazalardan ürün çalıp pazarlarda satanlar oluyor.


Vatan


Geri Dön