25 / 04 / 2024

Wedding World kiracıları ile tanışmaya başladı

Wedding World kiracıları ile tanışmaya başladı

Wedding World'de (Evlilik Dünyası) kiracılar dükkan ve mağazalara taşınmaya başladı



İstanbul Yenibosna'da, Basın Ekspres Yolu üzerinde yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve halen ofis bloklarında inşaatın sürdüğü Kuyumcukent'teki evlilik alışveriş merkezi Wedding World'de (Evlilik Dünyası) kiracılar dükkan ve mağazalara taşınmaya başladı.


Akay Gelinlik de, Türkiye'nin en büyük gelinlik showroomunu burada hizmete açtı. Akay Gelinlik Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Gelinlik İhracatçıları Birliği Başkanı Ermiya Akay, Wedding World'de yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan kiraladıklarını belirterek, "Yaklaşık 1500 metrekarelik gelinlik showroomu, Türkiye'nin en büyüğü" dedi.

VIP odada sipariş
Ermiya Akay, showroom içinde çok farklı bir konsept kullandıklarını ifade ederek, "Toplam 50-60 cansız manken üzerinde gelinlik sergileyebiliyoruz. Kiraladığımız bölümde net kullanım alanımız 2 bin 100 metrekare. Bunun da yaklaşık 1500 metrekaresi gelinlik showroomuna ayrıldı" diye konuştu.  Ermiya Akay, 4 adet VIP odanın özel sipariş ağırlıklı çalıştığı ifade etti.

Ekranda slayt show
Ermiya Akay, şunları anlattı: "40'ar metrekarelik VIP odalarda `fantezi olsun' diye sektörde bir yenilik getiriyoruz. Gelin adayları yüzlerce model içinden kendilerine dev ekranda gelinlik seçebilecek. Daha önceden beden ölçüleri alınıp bilgisayara yüklenen gelin adayları, plazma ekran veya bilgisayardan fotomontajla birkaç dakikada birçok gelinlik deneyebilecek. İlk haftalardaki ilgiyi görünce, `Buna hiç gerek de yok' diye düşündüm, ama fantezi olsun diye yapacağım."
Gelinliğin Türk kadını için çok özel anlam ifade ettiğini bildiren Ermiya Akay, şunları dile getirdi: "Geçmişte kendisi ekonomik güçlükler veya o zamanki anlayış yüzünden gelinlik giyememiş kadınlarımız içinden, oğlunun sünnetinde gelinlik giyenlere bile rastladık. Bu şekilde müşterilerimiz çıkıyor."

Wedding World'de kiralamalar sürüyor

Kuyumcukent Wedding World'de, 47 bin 400 metrekare kiralanabilir alan bulunuyor.
AVM bloğunda, 30 metrekareden 2 bin 500 metrekareye kadar brüt kiralanabilir alan var.
AVM'de kiralamalar başladı.
Kuyumcukent'te 900 bin metrekare inşaat, yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla tamamlanacak.

Evlilik Alışveriş Merkezi turist çeker

ERMİYA Akay, Kuyumcukent içindeki Wedding World'ün (Evlilik Alışveriş Merkezi) içinde gerçek VIP nikah salonu da olacağını belirtti. Akay, "Mobilyadan gelinlikçilere, nikah şekercisinden davetiyecilere, ev tekstili ürünlerinden çeyizlikçilere, kuyumculardan organizasyon şirketlerine kadar evlilikle ilgili akla gelen tüm firmalar aynı çatı altında" dedi. Ermiya Akay, Evlilik Alışveriş Merkezi'ndeki marka çeşitliliği ile, yabancı turist de çekme potansiyeli olduğuna inanıyor.
Ali Öztürk / Hürriyet


Geri Dön