20 / 04 / 2024

Wenice Kids 2013'e kadar Türkiye'deki her ilde mağaza açacak!

Wenice Kids 2013'e kadar Türkiye'deki her ilde mağaza açacak!

Çocuk giyim markası Wenice Kids’in CEO’su Oktay Özdemir yeni ortaklarıyla birlikte hedeflerini büyüttüklerini belirterek, “Türkiye’de 60, yurtdışında 140 mağazamız var. 2013 yılına kadar Türkiye



Çocuk giyim markası Wenice Kids’in CEO’su Oktay Özdemir yeni ortaklarıyla birlikte hedeflerini büyüttüklerini belirterek, “Türkiye’de 60, yurtdışında 140 mağazamız var. 2013 yılına kadar Türkiye’deki tüm illerde mağazamız olacak. Türkiye’de 200, toplamda 600 mağazaya ulaşacağız. Türkiye’de 3 yılda 2 bin kişiye istihdam yaratacağız” dedi

Özdemir, özel sermaye fonu Eurasia Capital Partners’ın liderliğinde, FMO (Hollanda Kalkınma Bankası) ve bölgesel yatırım fonu BAF (Balkan Accession Fund)’dan oluşan konsorsiyumu temsilen kurulan Hollanda merkezli WNCKids Holding’in işlerini çok geliştirdiğini kaydetti.

Bu ortaklığın gözlerin kendilerine dönmesini sağladığını ifade eden Özdemir şöyle konuştu:
“Bilimsel olarak hedef belirlemeyi öğrendik. Daha verimli çalışıyoruz. Şu anda Türkiye’de dağında taşında üretici arıyoruz. Türkiye’den üretim için Çin’e gidenler, bizim ortaklık sonrası dönme kararı aldı. Biz krizde Türkiye’de kalmamızın meyvalarını yiyoruz şimdi.”

Fonlarla “eşit yönetimsel ortaklık” yöntemini uyguladıklarını belirten Oktay Özdemir, 2010’da 150 milyon euro ciro hedeflediklerini ve 2011’de de bunu iki katına çıkarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Tasarımlar anaokulundan!

Oktay Özdemir, Ar-Ge işini yatırım yaptıklarını, nanoteknolojik ürün departmanları bulunduğunu belirtti. Özdemir tasarım ve yeni ürünler konusunda ayrıca, “Ben ürettiğimiz ürünleri oturduğum mahallede çocuklarımın arkadaşlarına denettiriyorum. Onların fikirleri doğrultusunda yenilikler yapıyorum. Ayrıca her yıl en az 200 anaokulunu geziyorum. Çocukların çok farklı fikirleri oluyor. Onların fikirlerinden biri hem ceket hem pantalon olan ürün. Bunu ürettik ve satışa çıkardığımız ilk ayda 12 bin tane sattık” dedi.

‘Eurasia Capital Partners’ hedef büyüttü

Eurasia Capital Partners Yönetici Ortağı Eren Kuraner ise Türkiye’de 3 yıl içinde 160 KOBİ’yi gezdiklerini belirterek, “Türkiye’ye önümüzdeki 5 yıl içinde 100 milyon euro’luk ortaklık yapacağız. Türkiye özel fonlar için çok cazip şirketlerin varolduğu bir ülke. 2 firmayla daha görüşüyoruz. Bu Türkiye’de ilk yatırımımız” diye konuştu.

Aile problemlerini çözüyorlar

Yeni ortaklık sonrası sosyal sorumluluk ve çevre bilinci konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Özdemir, “Ürünlerimiz çevre duyarlılığı olan üreticiler tarafından üretiliyor. Pamuktan itibaren her kademesinde sıkı denetimler yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimiz var. ‘Benim ailem’ bölümü kurduk. Ailesinde sorunlar olanlar burada psikolog eşliğinde çözüm buluyorlar. daha verimli çalışma ortamı için her türlü uygulamayı faaliyete koyuyoruz.”
Milliyet/Nevin DONAT


Geri Dön