17 / 04 / 2024

Wenice Kids, İtalya'da 300 mağaza birden açıyor

Wenice Kids, İtalya'da 300 mağaza birden açıyor

Wenice Kids, dünyanın moda merkezi İtalya'da bir yılda 300 mağaza açmaya hazırlanıyor

 



Dokuz yıl önce kurulan yeni bir marka olmasına rağmen ünü sayesinde Çin'de bile mağazaları taklit edilir hale gelen Türk çocuk giyim markalarından Wenice Kids, dünyanın moda merkezi İtalya'da bir yılda 300 mağaza açmaya hazırlanıyor. Wenice Kids'in sahibi Kuşam Tekstil, Extyn ve Bloom markalarının bağlı olduğu 300 milyon euro cirolu İtalyan Ambrosio Group Spa ile geçen hafta anlaşma imzaladı. Anlaşma çerçevesinde eylül ayında ilk etapta 20 mağazasını Wenice Kids'e dönüştürecek olan Ambrosio, ardından bu sayıyı bir yıl içinde 300'e çıkaracak.

Wenice Kids, geçen aylarda da 76 yıllık İngiliz çocuk giyim firmalarından Adams Kids'in yüzde 40'ını 4.2 milyon sterline almak için prensipte anlaşma yapmıştı.
Dünyanın 56 ükesinde halen 412 mağazaları bulunduğunu belirten Kuşam Tekstil CEO'su Oktay Özdemir, İtalya'nın da etkisiyle 2010 yılında çocuk giyimde dünyada en fazla mağazaya sahip marka haline geleceklerini söyledi.
 
2009 hedefi 180 milyon euro ciro
Özdemir, "Ambrosio'ya danışmanlık yapan bir İtalyan şirket, 25 mağazamızın olduğu Slovenya'daki ünümüz sayesinde bizi Ambrosio'ya tavsiye etmiş. Bir ay önce başlayan görüşmeler sonrası 300 mağaza açılmasını öngören bir anlaşma imzaladık. Bu yıl İtalya'nın ardından Hindistan'da da 10 mağaza açıyoruz. Şili, Brezilya, Çin ve Malezya gibi diğer pek çok ülkeden de yoğun talep var. Bu yıl sonunda hedef, yurtdışında 580 mağazaya ulaşmak. 2010 yılı sonunda ise bin mağazaya ulaşarak dünyada çocuk giyimde en fazla mağazaya sahip marka haline geleceğiz" diye konuştu.

Wenice Kids'in kurulduğu 2000 yılından bu yana hızla büyüdüğüne dikkat çeken Özdemir, bu yıla ilişkin rakamsal hedefleri için şunları söyledi: "Yurtiçinde halen 65 olan mağaza sayısı 120'ye çıkacak. Dünyanın 56 ülkesindeki 412 mağaza ise 70 ülkede 580'e ulaşacak. Geçen yılki 100 milyon euroluk perakende cirosunda ise bu yılki hedef 180 milyon euro düzeyinde."
 
Nano kids ürünleri geliyor
Özdemir, eylül ayından itibaren Wenice mağazalarında nano teknoloji kullanılarak üretilen Nano Kids ürünlerinin de satışa sunulacağını söyledi. Giyimde farklılaşma adına nano teknolojinin artık tüm dünyada yeni bir trend haline geldiğini belirten Özdemir, kendilerinin de İzmirli bir firma ile anlaşarak üretimlerinde nano kumaşlara ağırlık verdiğini kaydetti. Nano Kids ürünlerinin işlevsellik maliyeti hesaba katılarak normal ürünlere göre yüzde 80 daha pahalı olacağını belirten Özdemir, "Mağazalarda artık gümüş iyonlarının kullanıldığı antibakteriyel, hava sirkülasyonu sağlayan tişörtler, bebekler için gaz çıkarmaya yardım eden ve sivrisinek koruyucu tulumlar görebileceğiz" şeklinde konuştu.
 
Türk dizileri sayesinde en fazla kâr, Körfez'de yapılıyor
Dünya genelinde en fazla kârı, Arap Yarımadası'ndaki satışlardan elde ettiklerinin altını çizen Özdemir, bunda Türk dizi filmlerinin büyük payı olduğunu söyledi. Özdemir, "Gümüş, Ihlamurlar Altında gibi diziler sayesinde Türkiye'ye ve Türk markalarına inanılmaz rağbet var. Bu tür filmler ciddi anlamda Türk markaların önünü açtı. Bu sayede lüks Arap müşterileri yakalar olduk. Onlar da bir ürün eğer ucuzsa hiçbir şekilde alım yapmıyorlar. Bu yüzden ürünlerimiz Arabistan, Katar gibi ülkelerde normal fiyatlarından çok daha pahalı satılıyor. Diğer ülkelere göre yüzde 60 daha kârlı satışlar yapıyoruz. Türk film endüstrisinden Araplara yönelik bol cipli, villalı, Boğaz manzaralı evlerin olduğu yeni diziler bekliyoruz" dedi.
Referans

WENICE KIDS, İtalya'da 300 mağaza birden açıyor
 
Dünya genelinde en fazla kârı Arap yarımadasındaki satışlardan elde ettiklerini ifade eden Oktay Özdemir; "Bunda Türk dizi filmlerinin büyük payı var. Gümüş, Ihlamurlar Altında gibi markalar sayesinde Türk markalarına büyük talep var. Diğer ülkelere göre yüzde 60 kârlı satışlar yapıyoruz. Türk film endüstrisinden yeni diziler bekliyoruz" dedi.

Türk çocuk giyim markalarından Wenice Kids, dünyanın moda merkezi İtalya'da bir yılda 300 mağaza açmaya hazırlanıyor. Dokuz yıl önce kurulan, Çin'de bile mağazaları ve ürünleri taklit edilen Türkiye'nin çocuk giyim markalarından Wenice Kids'i bünyesinde bulunduran Kuşam Tekstil'in CEO'su Oktay Özdemir, Extyn ve Bloom markalarının bağlı olduğu 300 milyon euro cirolu İtalyan Ambrosio Group Spa ile anlaşma imzaladıklarını, şirketin eylül ayında 20 mağazasını Wenice Kids'e dönüştüreceğini, ardından bu sayının 300'e çıkacağını söyledi. Wenice, 76 yıllık İngiliz çocuk giyim firması Adam Kids'in yüzde 40'ını almak için prensipte anlaşmıştı.

HEDEF 1000 MAĞAZAYA ULAŞMAK
Oktay Özdemir, 56 ülkede halen 412 mağazaları bulunduğunu belirterek, "Bu yıl sonunda 580, 2010 sonunda İtalya'nın etkisiyle 1000 mağazaya ulaşarak dünyanın en fazla mağazasına sahip çocuk giyim markası haline gelmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Türkiye


Geri Dön