26 / 04 / 2024

Wish More, Harbiye ve Şişli’de otel açacak!

Wish More, Harbiye ve Şişli’de otel açacak!

İstanbul, turizmde tarihin en zor dönemini yaşıyor. Buna rağmen kentte yeni oteller açılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de 120 milyon TL yatırımla Bayrampaşa’da hizmete giren Wish More Hotel.



Rusya ile yaşanan uçak krizi ve son bir yıldır tırmanan terör saldırıları bu yıl turizm sektöründe daha önce yaşanmamış bir krize yol açtı. Bu gelişmeler neticesinde TÜİK verilerine göre İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın 6 aylık döneminde yüzde 22 düşüşle 5.6 milyondan 4.4 milyona geriledi. Önce 12 Ocak’ta Sultanahmet patlaması geldi, ardından 19 Mart’ta İstiklal Caddesi eylemi... Haziran sonunda Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’in gerçekleştirdiği eylem turizme ağır darbe vurdu. 15 Temmuz darbe girişimi ise sektörü en azından bu yıl belini doğrultamayacak hale getirdi. Turizmdeki krizin derinleştiği 2016 yılında istihdamı en fazla azalan turizm alanı da konaklama (otelcilik) sektörü oldu. Turizmde yaşanan daralmaya rağmen, İstanbul’da önceden planlanmış otel yatırımları devam ediyor. Bayrampaşa’da 120 milyon TL yerli yatırımla gerçekleştirilen 5 yıldızlı Wish More Hotel İstanbul bunlardan biri... Biri kral dairesi olmak üzere 198 odası bulunan 396 misafir kapasiteli Wish More Hotel İstanbul, 1 Temmuz 2016 itibari ile hizmet vermeye başladı. Wish More Hotel İstanbul Genel Müdürü Erkan Akkurt, otel yatırımı ile İstanbul’daki turizm piyasasını Yeni Mesaj’a değerlendirdi. Wish More Hotel İstanbul’un inşaatının 2013 yılında başladığına işaret eden Akkurt, otelin kısmen öz kaynak, kısmen de kredi kullanılarak hayata geçirildiği bilgisini verdi. 


‘Bilinen bir yerli marka olmak istiyoruz’


Otelin inşaatından önce bölgede turizm potansiyeli konusunda bir araştırma yaptıklarını kaydeden Akkurt, “Otel sahipleri kendi markalarını geliştirmek istedi. Zira yabancı otel markaları, cirodan belli bir pay alıyor. Dahası otele alınacak televizyon markasından tutun da tüm donatılara karışıyorlar ve bunlardan para kazanıyorlar. Yaşanan gelişmeler rağmen Wish More olarak İstanbul Harbiye ve Şişli’de birer otel daha açmak için çalışmalarımıza başladık. Biz İstanbul’a güveniyoruz” şeklinde konuştu. Otelin doluluk oranının yüzde 20 olduğuna işaret eden Akkurt, şunları söyledi: “Otelimizde 65 kişi çalışıyor. Turizmde yaşanan krize rağmen açılışı ertelemedik. Forum İstanbul’un karşısında yer almamız nedeniyle kalabalık Arap aileleri de otelimizde kalıyor. Bayrampaşa bir tekstil bölgesi, bu nedenle iş dünyasına da hitap ediyoruz. Otelin tanıtımı için kongre düzenleyen şirketler ve seyahat acenteleri nezdinde tanıtımlar yaptık.” Sektörün bu yıl üst üste darbe yediğini anlatan Akkurt, “Bu zorlu dönemi atlatabilirsek, kolayı gelir. Sektöre gönül verdik. Ülkemizin imajı bu anlamda çok önemli… Kalitemizi yüksek tutmaya çalışacağız. Hedefimiz Divan, Dedeman gibi bilinen bir Türk markası olmak ve yurtdışına da açılmak” dedi. Wish More Hotel İstanbul’un 8 toplantı salonu bulunuyor. Son sistem teknolojik aletlerle donatılan 1600 metrekarelik ‘spa ve fitness alanı’ yakında açılacak. Otelde konaklama ücretleri 60 Euro ile 200 Euro (kral dairesi) arasında değişiyor. 



Yeni Mesaj


Geri Dön