29 / 03 / 2024

World Cities Expo İstanbul, Mayıs'ta düzenlenecek!

World Cities Expo İstanbul, Mayıs'ta düzenlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'Big Smart İstanbul' sloganıyla başlattığı Akıllı Şehir Projesi’nin en önemli sac ayaklarından biri olan World Cities Expo İstanbul, mayısta İstanbul’da düzenlenecek.



5 milyon İstanbullunun ve 12.5 milyon ziyaretçinin hayat kalitesini artırma hedefiyle yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ‘Big Smart İstanbul’ sloganıyla başlattığı Akıllı Şehir Projesi’nin önemli ayaklarından biri olan World Cities Expo İstanbul, 15-18 Mayıs'ta Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.  


2020'ye KADAR 1.5 TRİLYON $ 

Dünya kentlerinin ‘akıllı şehirlere’ dönüşümüne yön veren fikir ve uzmanları İstanbul’da bir araya getiren organizasyonun basın lansmanı ise dünya Dünya Mobil Kongresi (MWC2017) kapsamında Barselona’da yapıldı. Lansmanda dünya basınına World Cities Expo İstanbul hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, şunları söyledi: "Bugün dünya şehirlerinin, akıllı şehirler olma yolunda 2021'e kadar 1.5 trilyon dolar kaynak ayırması bekleniyor. Akıllı şehirlerde 2050'ye kadar 22 trilyon dolar tasarruf sağlanması da bekleniyor. Burada hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu görevlerin başında ülkeler ve şehirler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek World Cities Expo’yu, bu yaklaşımdan yola çıkarak hayata geçiriyoruz." 


2018 bitmeden proje tamam 

‘BIg Smart İstanbul’ hakkında da bilgi veren Baraçlı, 8 evrede tamamlanacak projenin 3’üncü evresinde olduklarını belirtti. Kolay ulaşım, engelli vatandaşların hayatının kolaylaştırılması, karbon salınımının azaltılması gibi konularda gelişmeler sağlayacak akıllı şehir konseptinde 2018 sonuna kadar önemli mesafe katedileceğini vurgulayan Baraçlı, bu konuda MWC2017’de iki önemli işbirliği anlaşmasına imza atıldığını hatırlattı. 


İşbirliği protokolü

İBB ve iştiraki İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ, NETAŞ ile MWC’de 'İstanbul, Akıllı Şehir' projesi için çözümler geliştirilmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Ayrıca İBB MWC'de Ericsson ile de bir işbirliği anlaşması imzaladı.  


Barselona 'kardeş' kent 

Baraçlı, İstanbul’da gerçekleşecek fuarın tanıtım toplantısının Barselona’da yapılmasını ise şöyle açıkladı: "İki nedeni bulunuyor. Birincisi; kültürü, mimarisi ve çağdaş kent çözümleriyle bir dünya kenti olan Barselona’nın İstanbul’un kardeş şehri olması. İkincisi ise iki dünya kenti arasındaki bu bağla geleceğin ‘akıllı şehirlerini’ne vurgu yaparak, dünyaya çağrıda bulunmaktır." 


Akşam 


Geri Dön