24 / 04 / 2024

WOW İstanbul, Eyüp Ensar Konağı'nın işletmesini aldı

WOW İstanbul, Eyüp Ensar Konağı'nın işletmesini aldı

MNG, turizmdeki faaliyetlerini hem kıyı, hem de şehir oteli yatırımları ile sürdürüyor. Topkapı ve Kremlin sarayları temalı yatırımları ile öne çıkan MNG Holding, İstanbul'da da faaliyetlerini basan ile devam ettiriyor



MNG, turizmdeki faaliyetlerini hem kıyı, hem de şehir oteli yatırımları ile sürdürüyor. Topkapı ve Kremlin sarayları temalı yatırımları ile öne çıkan MNG Holding, İstanbul'da da faaliyetlerini basan ile devam ettiriyor. İstanbul'da iki otel ve bir kongre merkezi, WOW İstanbul Hotels bünyesinde sürdürüyor faaliyetlerini.

Öğrendiğimize göre WOW İstanbul Hotels, kent turizminin gelişimine uygun olarak ilginç bir yatırıma daha soyunmuş. Son dönemde İstanbul'a gelen yabancı turist profili içerisinde Arap ülkelerinin belirli bir ağırlığı göze çarpıyor. Caddelerde, AVM'lerde en çok Arap turist kafilelerini, ailelerini görüyoruz.

Arap ülkelerinden gelen turiztlerin Türkiye ve özellikle de İstanbul ilgisinin birkaç nedeni var. Kolay vize, kültürel yakınlık, alışverişteki rahatlık ve bol seçenek ve tabii ki eğlence alternatifleri.

Bu aralar buna Ramazan etkinliklerini de eklemeden olmaz. Türkiye, Arap dünyasına şu günlerde pek çok dış ülkede olmayan bir anlayışı sunuyor. Dini vecibelerini rahatlıkla yerine getirebilecek bir altyapının ve sosyal yaşamın olması Arap turistin tercihlerinde büyük rol oynuyor. Bu gelişimi MNG'nin ilginç yatırımına bağlayacak olursak; MNG Turizm Grubu, İstanbul'un önemli dini bölgelerinden Eyüp'te bir konak yatırımının işletmeciliğine soyunmuş. Bin 450 metrekare alan üzerine kurulu, 12 odalı Eyüp Ensar Paşa Konağı, 10 yıllığına WOW İstanbul Hotels tarafından işletilecek. Ramazan ayına yetiştirilebilmesi açısından gayretli bir ekip çalışması ile faaliyete geçirilen 12 odalı, geniş avlulu Ensar Konağı, başta Arap turistlere olmak üzere Eyüp'ün dinsel motiflerini gözlemlemek isteyen kişilere de hizmet sunuyor.
Ekonomist


Geri Dön