29 / 03 / 2024

www.imardurumu.com Şubat'ta hizmete girecek!

www.imardurumu.com Şubat'ta hizmete girecek!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin mülkün imar durumunu kısa sürede ve tek tuşla sorgulayabileceği on-line hizmet portalı www.imardurumu.com şubatta hizmete giriyor.



İmpo İmar ekibi gayrimenkul yatırımcılarının daha güvenli bir ortamda yatırım yapabilmesi için yeni bir hizmet geliştirdi. Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin mülkün imar durumunu kısa sürede ve tek tuşla sorgulayabileceği online hizmet portalı www.imardurumu.com şubat ayında hizmete giriyor. 

Güçlü bir veri tabanı ile tecrübeli ve profesyonel kadroya sahip olan imardurumu.com’da mülkün ada, pafta, parsel bilgisi sorgulanabiliyor. Aynı zamanda mülke dair inşaat hesaplarına ilişkin plan notları gibi, mülk sahiplerinin yatırımıyla ne kadar kazanabileceği, ne kadar inşaat yapabileceği gibi sorularını aydınlatacak veriler de yatırımcının bilgisine sunuluyor. Gayrimenkulde güvenli yatırımın yolunu açan imardurumu.com, vakti olmayan, imar durum belgesine hızlı ve doğru bir şekilde ulaşmak isteyen, imar durumuyla ilgili pek çok detaydan haberdar olmak isteyen yatırımcı ve yatırımcı adaylarını hedefliyor.


Mülk Sahibi “Bunu bilmiyordum” Deme Lüksüne Sahip Değildir

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı ve şehir plancısı Hüseyin Oflaz, gayrimenkulde yatırımın güvenliğinin imar durumunun sorgulanmasından başladığını söyledi. Hüseyin Oflaz, “Kanuna göre hiç kimse tapu sicilinde mevcut bir hakkı bilmediğini iddia edemez. Bu nedenle taşınmaz alacak kişilerin öncelikle tapu dairesine gidip taşınmaz sahibinin kim olduğunu ve tapu üzerinde kısıtlamalar olup olmadığını öğrenmeleri gerekir. Taşınmazı satın aldıktan sonra ‘ben bu kısıtlamaları bilmiyordum, tapuyu incelemedim’ deme imkanı yoktur.  Günümüzde yatırımcılar vakit darlığı gibi pek çok nedenlerle önceden bu sorgulamayı yapmadığı için sonradan istemediği sürprizlerle karşılaşabiliyor. İşte imardurumu.com bu nedenle daha güvenli bir yatırımın yolunu açıyor” yorumunu yaptı.

İmar Durumu Neden Araştırılmalı?

- Taşınmaz üzerinde başkalarına ait hak ve sınırlamaları sorgulamak için,

- Mülkün yer aldığı bölgenin imar planı ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğini bilmek için, 

- Mülk üzerinde ne kadar büyüklükte bir inşaata izin verileceğini; inşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını; terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceğini bilmek için imar durumunun daha başlangıçta sorgulanması gerekmektedir.

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece tapuya bakarak muhtemel risklerin önlenemeyeceğine dikkat çekti. Oflaz, “Malikten başkalarına ait bu haklara takyidat (kısıtlama) denmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları da kendi görev alanları ile ilgili konularda tapu üzerine takyidat koydurabilir. Haciz, tedbir, kamulaştırma, imar gibi takyidatlar bunlara örnektir. Maalesef bütün takyidatlar tapuya işlenmemektedir. Bazı kurum ve kuruluşların gayrimenkulle ilgili planlamaları, haritaları tapu sicilinde yer almamaktadır. İşte bunları öğrenmenin yolu da mülkün imar durumunu sorgulamaktan geçmektedir” diye konuştu.

Hüseyin Oflaz, içerdiği hizmet çeşitliliği, hızı ve kalitesiyle Türkiye’de bir ilki oluşturan imardurumu.com sektöre hayırlı olmasını diledi. 


Geri Dön