23 / 04 / 2024

www.outletkonut.com'u günde 10 bin yatırımcı ziyaret ediyor

www.outletkonut.com'u günde 10 bin yatırımcı ziyaret ediyor

Türkiye´de projelerin en ucuz dairelerinin online satışının gerçekleştirileceği www.outletkonut.com'u günde 10 bin yatırımcı ziyaret ediyor



Krizde inşaatçı tedarikçiye daire verdi, barter şirketlerinde milyarlarca liralık konut birikti

Buvan Yatırım, Türkiye´de ilk kez projelerin en ucuz dairelerinin online satışının gerçekleştirileceği www.outletkonut.com sitesini kurdu, günde 10 bin yatırımcı siteyi ziyaret etmeye başladı. Krizde `nakit sıkıntısı´na giren inşaatçıların tedarikçilerle barter yapıp iş karşılığında daire verdiğini söyleyen şirketin Genel Müdürü Hakan Buvan, "Şimdi tedarikçiler nakit kalmak için bu daireleri elinden çıkarmak istiyor. Barter şirketlerinde milyarlarca liralık konut birikti. 2 barter şirketiyle görüşüyoruz. Stokları eriterek inşaatçı ve tedarikçiye nakit, tüketicilere ucuz konut temin edeceğiz" dedi.

Proje pazarlama ve danışmanlık şirketi Buvan Yatırım, 15 gün önce Türkiye´de ilk kez "outlet konut" konseptiyle projelerin en ucuz dairelerinin online satışının yapılacağı, üye firma veya kişilerin dairelerini indirimle satacağı www.outletkonut.com adında bir internet sitesi kurdu. Alıcı ile satıcıyı hiçbir komisyon almadan buluşturan siteyle hedeflenen, sektörün elindeki stokları, `outlet konut´ konseptiyle eritmek ve tüketicilere bu yolla ucuz konut temin etmek... Açık artırma yöntemiyle emlak alım ve satımının da yapılabildiği sitenin bu özelliğiyle de sektörde bir ilki başlattığını söyleyen Buvan Yatırım Genel Müdürü Hakan Buvan, "Örneğin tüketici satmak istediği evi için tıpkı sahibinden.com veya gittigidiyor sitelerindeki gibi bir satış süresi ve başlangıç fiyatı belirliyor, hemen alma fiyatı koyuyor. Alıcılar ise bölge, il ve semte göre araştırma yapabiliyor ve en uygun konuta ulaşabiliyor" dedi.

Günde yaklaşık 10 bin yatırımcının bu siteyi takip ettiğini açıklayan Buvan, krizde inşaat firmalarının nakit sıkıntısı çektiğini vurgulayarak, "Bu dönemde inşaat firmaları, inşaat malzemesi tedarikçileriyle barter yaparak onlara hizmetleri karşılığında daire verdi. Bu defa tedarikçilerin elinde daire stoğu oluştu ve onlar da bunları yüzde 10-15 indirimli vererek nakite çevirme ihtiyacı duymaya başladı. Büyük barter şirketlerinin de elinde bu şekilde satılmaya çalışılan dairelerden oluşan ve değeri milyar dolarları bulan konut havuzu birikti. Biz bu havuzu kendi konut havuzumuza taşıyarak eritmeyi amaçlıyoruz. 2 barter şirketiyle görüşüyoruz" diye konuştu.

150 şirket sisteme üye

Dairelerini satmak isteyen şirketlerin 3 ay boyunca ücretsiz olarak sisteme dahil olabileceğini söyleyen Buvan, sistemi geliştirme aşamasında inşaat sektöründen 300 firmayla görüştüklerini, 150 şirketin de siteye üye olduğunu ifade etti. 100´ü ilk etapta olmak üzere 3 yıl içinde 500 emlak ofisini franchise vererek kurmayı planladıklarını kaydeden Buvan, "Üye olan tüm inşaat firmalarının ucuz evlerinin tanıtımı ve satışı ile proje pazarlaması bu kanallar üzerinden gerçekleştirilecek. İlki Beykent´te açıldı" dedi.

Sistemi kurmak için 9 ay çalıştıklarını ve altyapı çalışmalarına 500 bin dolar harcadıklarını belirten Buvan, sitede konutun yanı sıra ticari projeler, ev-dekorasyon ürünleri, ofis-kırtasiye, bahçe, ev elektroniği gibi kategorilerin de indirimle satılan ürünler olacağını kaydetti.
Vatan-Nihal Yuvacan


Geri Dön