18 / 04 / 2024

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 6 Mart'ta!

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 6 Mart'ta!

Ege Maden İhracatçıları Birliği, 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Türkiye'den 67 firma ile çıkartma yapacak




Türkiye'nin doğaltaş ihracatında lider pazarı konumundaki Çin Halk Cumhuriyeti'ne daha fazla ihracat için çalışma yapan Ege Maden İhracatçıları Birliği, 6-9 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Türkiye'den 67 firma ile çıkartma yapacak. 2013 yılında Çin'e 982 milyon dolarlık ihracat yapan Türk doğaltaş sektörü 2023 yılında Çin'e 3 milyar dolar ihracat hedefliyor.


İhracat artacak

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda milli katılım organizasyonu dışında 60 civarında Türk doğaltaş firması bireysel katılımcı statüsünde Türk doğaltaşını sergileyecek, ihracatını artırmak için çaba gösterecek. Küresel krize rağmen yatırımları durdurmayan ender ülkelerden olan Çin'e doğaltaş satmak isteyen Türk doğaltaş ihracatçıları, dünyanın en büyük doğaltaş fuarları arasında yer alan Xiamen Fuarı'nda Türkiye standında yerlerini alacak. Türkiye'den Çin'e yapılan ihracatın yarıdan fazlasının doğaltaş ve maden olduğunu belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Türkiye'nin ihracat hedeflerini yakalamak için bu ülkeye daha fazla doğaltaş satacaklarını söyledi. Erdinç, "Çin'e daha fazla ihracat yapacağız. Bunun yolu da Xiamen Fuarı'nda kuracağımız bağlantılardan geçiyor" diye konuştu. Türkiye'nin 2013 yılında Çin'e 982 milyon dolarlık doğaltaş ihraç ettiğini anlatan Erdinç, "Xiamen Fuarı'nda milyonlarca dolarlık yeni bağlantı kuracağız. 2023 yılı için sektörün belirlediği 7 milyar dolar ihracat rakamında Çin'in 3 milyar dolarlık pay almasını hedefliyoruz" dedi.



Yeni Asır




Geri Dön