20 / 04 / 2024

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Egeli ihracatçılardan yoğun ilgi!

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Egeli ihracatçılardan yoğun ilgi!

Egeli ihracatçılar, dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda 79 firma ile şov yaptı. Bu yıl 16. kez düzenlenen fuar yoğun ilgi gördü.



Bu yıl 16. kez düzenlenen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, yoğun katılımla açıldı. Fuara Ege İhracatçı Birlikleri Milli Katılım Organizasyonu ile 79 Türk doğaltaş firması katılırken Türkiye, uluslararası boyutta en büyük katılım gösteren ülke oldu. 


İLGİ MEMNUN ETTİ 


Türkiye 2014 yılında 1.7 milyar dolar blok doğaltaş ithalatı yapan Çin'in ithalatının yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirdiğini hatırlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, hem pazardaki konumunu koruma, hem de müşterilerle ilişkileri geliştirme adına Xiamen Fuarı'na geldiklerini belirtti. Kaya, ziyaretçi sayısından ve ilgiden memnun olduklarını, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklarını kaydetti. 


 Çin'de inşaat sektöründe iki yıldır süren durgunluğun 2016 yılında da kendini hissettirdiğini ifade eden Kaya, "Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun, mevcut konutların eritilmesiyle birlikte biteceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Çin'deki doğaltaş stokları da erimeye başladı. 


Xiamen'de işlenmiş doğaltaş ürünlerine talep var. Xiamen Fuarı'na Çinli alıcıların yanında dünyanın dört bir tarafından gelen doğaltaş alıcıları geliyor. Bu yılkı geçen yılki gibi fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Çin 2015 yılında da 727 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en büyük ihraç pazarımız oldu" diye konuştu.


Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye'nin standını fuar idaresiyle yaptıkları görüşmeler sonucunda 2303 metrekareden 3061 metrekareye çıkardıklarını anlatan Kaya şöyle devam etti: "Türk doğaltaş sektörünün daha büyük bir stant alanına ihtiyacı var. Xiamen Belediye Başkan Yardımcısı Ni Chao'ya talebimizi ilettik. Talebimizin takipçisi olacağız ve 2017 yılında daha büyük bir stantta yerimizi alacağız. 


 


Ege Telgraf




Haber Haber Ekspres Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türk doğaltaş sektörü, en büyük müşterisi olan Çin'de, dünyanın en büyük doğal taş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 145 firma ile katıldı. Türkiye, uluslararası boyutta en büyük katılım gösteren ülke oldu. Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı büyüklüğüne yakışır yogim katılımlı bir şekilde açıldı. Türk doğaltaş sektörü, 2014 yılında 1.7 milyar dolar blok doğaltaş ithalatı yapan Çin'in ithalatının yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirdi. 


Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen hem pazardaki konumunu koruma, hem de müşterilerle ilişkileri geliştirme adına karnen Fuarı'na geldiklerini belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, ziyaretçi sayısından ve ilgiden memnun olduklarını, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklaımı kaydetti. Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 6-9 Mart 2016 tarihleri arasında bu yıl 16. Kez düzenlendi. Fuara Ege İhracatçı Birlikleri Milli Katılım Organizasyonu ile 79 Türk doğaltaş firması katıldı. 


Durgunluk hissediliyor 


Çin'de inşaat sektöründe iki yıldır süren durgunluğun 2016'da da kendini hissettirdiğini ifade eden Kaya, 'Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğun, mevcut konutlann eritilmesiyle birlikte biteceğini ve önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacağını düşünüyoruz. Bu süreçte Çin'deki doğaltaş stoklan da erimeye başladı. Xiamen'de işlenmiş doğaltaş ürünlerine talep var. 

Xiamen Fuarı'na Çinli alıcılann yanında dünyanın dört bir tarafından gelen doğaltaş alıcıları geliyor. Bu yılki geçen yılki gibi fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Çin 2015 yılında da 727 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en büyük ihraç pazarımız oldu' diye konuştu. 

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda Türkiye'nin standını fuar idaresiyle yaphklan görüşmeler sonucunda 2303 metrekareden 3061 metrekareye çıkardıklarını anlatan EMİB Başkanı Kaya şöyle devam etti: 'Türk doğaltaş sektörünün daha büyük bir stant alanına ihtiyacı var. Xiamen Belediye Başkan Yardımcısı Ni Chao'ya talebimizi ilettik. Talebimizin takipçisi olacağız ve 2017 yılında daha büyük bir stantta yerimizi alacağız' diye konuştu. 


Haber Ekspres



Hbaer Dünya gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Türk doğaltaş sektörü, en büyük müşterisi olan Çin'de, dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda 145 firma ile uluslararası boyutta en büyük katılımı gösterdi. Türk doğaltaş sektörü, 2014'de 1.7 milyar dolar blok doğaltaş ithalatı yapan Çin'in ithalatının yüzde 50'sini tek başına gerçekleştirdi. 

Çin'de inşaat sektöründeki durgunluğa rağmen hem pazardaki konumunu koruma, hem de müşterilerle ilişkileri geliştirme adına 6-9 Mart'ta düzenlenen 16. Xiamen Fuarı'na katıldıklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkam Mevlüt Kaya, ziyaretçi sayısı ve ilginin, beklentilerinin üzerinde alıcı talepleriyle karşılaştıklarını kaydetti. 

Xiamen'e Ege İhracatçı Birlikleri Milli Katılım Organizasyonu ile 79 Türk firmasının katıldığını aktaran Kaya, "Çin'de inşaat sektöründeki durgunluk, mevcut konutların eritilmesiyle bitecek. 

Önümüzdeki yıldan itibaren tekrar hareketlenme başlayacak. Bu süreçte Çin'deki doğaltaş stokları da erimeye başladı. Xiamen Fuarı'na dünyanın dört bir tarafından gelen doğaltaş alıcıları geliyor. Bu yılki geçen yılki gibi fuarda işlenmiş ürün talebi çok fazla. İnşaat sektöründeki durgunluğa rağmen Çin 2015'te de 727 milyon dolarlık ihracat rakamıyla en büyük ihraç pazarımız" dedi. 

Türkiye'nin Guangzhou Başkonsolosu Batu Kesmen de, Çin pazarındaki durgunluğun Türk firmalarını caydırmamasını belirterek, "Türk firmaları Çin pazarında tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmeliler" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön