26 / 04 / 2024

XPS Derneği, Yapı Fuarı'nda ısı yalıtım ürünlerini sergiledi!

XPS Derneği, Yapı Fuarı'nda ısı yalıtım ürünlerini sergiledi!

Yalıtımda AB standartlarında ileri teknoloji ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasını XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, 27 Nisan- 1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezinde bu yıl 34.sü düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2011e katıl



Ülkemizde ısı yalıtımı bilincinin gelişmesi ve yalıtımda AB standartlarında ileri teknoloji ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasını misyon edinen XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, 27 Nisan- 1 Mayıs 2010 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezinde bu yıl 34.sü düzenlenen Uluslararası Yapı Fuarı İstanbul 2011e katıldı.

Ziyaretçilerine ısı yalıtım sektöründe faaliyet gösteren üyelerini tanıtarak, doğru ısı yalıtımı yapmak isteyenleri işin uzmanı olan doğru adreslere yönlendiren XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, XPS ile ısı yalıtımının avantajları konusunda uygulayıcılara ve son kullanıcılara bilgi verdi. Ayrıca derneğin kurumsal yayını XPS Bültenin 11. sayısı ve XPS İle Mantolama Kitapçığı ziyaretçilere dağıtıldı.

Fuar standında bilgi veren XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, yüzde 90'ı yalıtımsız olan binalar nedeniyle her yıl ortalama 7,5 milyar dolarlık enerjiyi israf ettiğimizi belirtti. Sevindirici bir şekilde ülkemizde ısı yalıtımının öneminin her geçen gün arttığını ifade eden Ulu, 2011 yılının başından itibaren yeni binalarda Enerji Kimlik Belgesinin zorunlu hale gelmesi ve mevcut binalar için 2017ye kadar zaman tanınmasıyla ısı yalıtımlı bina sayısının artacağını ve sektörün büyüyeceğini bildirdi.

Yalıtım yaptırmak isteyenlerin ürün seçerken mutlaka standartlara uygun, marka olmuş, ciddi firmaların ürettiği, CE Belgeli ürünleri tercih etmeleri gerektiğini vurgulayan Ulu, Sorunsuz uygulama için en kesin çözüm hazır paket sistemleri seçmek. Paket sistemler; ısı yalıtımı levhası, yapıştırıcı, sıva, file, dübel ve yüzey kaplama malzemeleri gibi birbiri ile uyumu denenmiş ve test edilmiş tüm malzemeleri bir arada sunuyor. dedi.

Ulu, içerisinde kısaca XPS adı verilen Ekstrude Polistren renkli sert köpük levhaların bulunduğu paket sistemlerin ise dış hava koşullarından etkilenmediği için bina ömrü boyunca dayanıklılık özelliğini kaybetmeden, yalıtım performansını sürdürdüğünü ve binayı koruduğunu sözlerine ekledi. Her markanın farklı renklerle piyasaya sunduğu XPS köpük levhalar, ısıtma ve soğutma harcamalarında yüzde 50 tasarrufun yanı sıra küf, rutubet, boya ve sıva çatlağı oluşumunu da önlüyor.

Isı yalıtımı uygulamaları konusunda ayrıntılı bilgi almak için, www.xpsturkiye.org internet adresinden ve 0216 415 68 94 numaralı telefondan XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneğine ulaşmanız yeterli.

 


Geri Dön