26 / 04 / 2024

Y kuşağı evde konfor istiyor!

Y kuşağı evde konfor istiyor!

Dünyada sayıları 2.2 milyara ulaşan Y kuşağının beklentileri gayrimenkul sektörünün kurallarını değiştirdi. X kuşağı başını sokacak bir ev ararken, Y kuşağı konfora önem veriyor.



ULI (Urban Land Institute) tarafından yayınlanan “Y Kuşağı Amerika’nın Yeni Konut Dalgası” başlıklı bir araştırma ile gençlerin konut sektörü ile olan ilişkisini mercek altına aldı. 


1977-1996 yılları arasında doğan Y kuşağının yüzde 37’si kiracı, yüzde 35’i ev sahibi iken sadece yüzde 20’si ailesiyle oturuyor. 


EN BÜYÜK HEDEF EV SATIN ALMAK


Epos Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Kurucusu Neşecan Çekici, Y kuşağının en büyük hedefinin ev satın almak olduğunu açıkladı. Dünyada bu hedefin ikinci sıraya düşmesine rağmen, Türkiye’de ilk sıraya oturduğuna dikkat çeken Çekici, “Tercih edilen konut tipini etkileyen başlıca faktörler arasında evlilik ve boşanma, gelir seviyesi, aile yanında ya da solo yaşam tercihi geliyor” dedi. 


YEŞİL ALAN VE ÖZGÜRLÜK İSTİYORLAR


Yeni nesil için önemli olanın işlevsellik olduğunun altını çizen Çekici, bu kuşakta konutta rahatlık ve özgürlüğün önemine değindi. Gençler ev alırken kullanışlı olmasına ve ulaşım kolaylığına bakıyor.


Özgür Gündem



Geri Dön