25 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı 5 milyar dolarlık konut satın aldı!

Yabancı yatırımcı 5 milyar dolarlık konut satın aldı!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası çıktıktan sonraki 2-3 yıl içerisinde Türkiye konut sektörünün yabancılara yaklaşık 5 milyar dolarlık satış yaptığını söyledi.



Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), MÜSİAD ile Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması' etkinliği İstanbul'da gerçekleştirildi. 


Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabancı yatırımcı ve aracılık şirketinin katıldığı etkinlikte konuşan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası sonrası sektör olarak Avrupa ve Körfez bölgesinde yoğun bir şekilde Türkiye'nin tanıtımına çıktıklarım dile getirdi. Körfez bölgesinden 50'ye yakın yatırımcının İstanbul'a geldiğini aktaran Çelik, burada 3 gün sürecek etkinlik boyunca yoğun bir şekilde çalışmak istediklerini söyledi.

 

Satış 20 milyar dolara çıkabilir Mütekabiliyet Yasası çıktıktan sonraki 2-3 yıl içerisinde Türkiye konut sektörünün yabancılara aşağı yukarı 4-5 milyar dolarlık satış yaptığma işaret eden Çelik, "Pazarın 15-20 milyar dolara çıkacak hacmi var gibi gözüküyor" dedi. 


Yabancıların burada alışveriş merkezlerini, hastaneleri, restoranları kullandığını, tarihi ve turistik yerleri gezdiğini söyleyen Çelik, "Türkiye artık bölgesel, küresel bir ekonomi olmaya hızlı bir şekilde devam ediyor. 


El birliğiyle çalışarak, iş birliğini artırarak bu sektörü nasıl daha fazla kalkındırabiliriz onu konuşacağız" diye konuştu. 


Yeni Mesaj


Geri Dön