27 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıdan, CNR Emlak Fuarı'na yoğun ilgi!

Yabancı yatırımcıdan, CNR Emlak Fuarı'na yoğun ilgi!

Seçimden istikrarın çıkması yabancı yatırımcının Türk emlak sektörüne olan ilgisini artırdı. Özellikle Körfez ülkelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara bu yıl 40 bin ziyaretçi bekleniyor.



Türkiye'de son yıllarda düzenlenen tek gayrimenkul fuarı olması nedeniyle sektörün ilgi gösterdiği CNR Emlak 2015 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı kapılarını açtı. Her bütçeye uygun konut ve iş yerlerinin sergilendiği fuara olan yabancı ilgisi katılımcı firmaları memnun etti. Yabancı yatırımcı, Türkiye'deki güven ortamının sağlamasına bağlı olarak gayrimenkul sektörünün öncü konut ve işyeri projelerinin sergilendiği CNR Emlak Fuarı'na yoğun ilgi gösterdi. Fuarla ilgili değerlendirme yapan CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı, CNR Emlak Fuarı'nın geçtiğimiz yıla göre ziyaretçi sayısını yüzde 40 artırdığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bazı büyük firmalar seçim sonuçlarını beklemek için rezervasyonlarını iptal ettiler. 1 Kasım seçimlerinin ardından Ak Parti'nin tek başına iktidar olması sonrasında oluşan güven ortamına bağlı olarak, bu yıl fuarımızın metrekaresini 30 büyüttük. CNR Emlak Fuarı'na katılmayan firmalar da 1 Kasım sonrası yabancı yatırımcıların fuara olan yoğun ilgisini gördükten sonra önümüzdeki yıl için şimdiden rezervasyonlarını yaptırmaya başladılar. Bu yıl ziyaretçi sayımızın bu kadar artmasında etkili ülkeler ise Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Azerbaycan İran, Irak, Rusya, Yunanistan, Umman gibi pek çok Orta Doğu, Körfez ve Balkan ülkelerinden gelen yatırımcı ve alıcılar oldu." 


40 bin ziyaretçi


AB ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Irak, İsrail, Ürdün, Kuveyt gibi pek çok ülkeden ziyaretçinin ağırlanacağı CNR Emlak 2015 fuarında tüketiciler yüzlerce projeyi aynı anda görüp, değerlendirme imkânı buluyor. Bu sene fuara yerli ve yabancı 40 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. 


Fuarda Kiler GYO, Referans Güneşli, Referans KartalKordonboyu, Referans Kartal Towers ve Referans Bahçeşehir projelerini tanıttı. 


Ofton İnşaat, fuarda Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Art Şişli, Elysium Serenity Kandilli ve Elysium Lale Apartments projeleriyle yer aldı. 


Fuarda İTO'nun 'Yaşayan İstanbul Maketi' görücüye çıktı. Yurt içinde ilk kez sergilenen maket, 3 ay boyunca CNR'da olacak. 


"Büyük firmaların olmayışı avantaj"


Vadi Şehir Satış Müdürü Hasan Mutlu Kaya da yabancı yatırımcının Türkiye'de tek iktidarın olmasını beklediğine dikkat çekerek, "Beklenen oldu ve tek başına iktidar dönemine bağlı olarak yabancılar Türk emlak sektörüne yeniden ilgisini artırdı. Fuarda bir kısım büyük firmaların olmayışını bazı arkadaşlarımız dezavantaj gibi yorumlarken, ben böyle düşünmüyorum. Fuara yabancının arzı çok yüksekken o arzı biz karşılayarak avantaja dönüştüreceğimize inanıyorum" dedi. Kaya, fuarda yabancı alıcılarla sonuç odaklı görüşmeler yaptıklarını aktararak, özellikle Körfez ülkeleri ile büyük metrekareli satışlar yapacaklarını söyledi. 


"Haftasonu ziyaretçi sayısı tavan yapacak"


Future Park Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Genç de tek iktidarlı döneme bağlı olarak yabancıların sektöre olan güveni yeniden sağlandığını belirterek, rahatlayan yabancıların fuara akın ettiğini özellikle haftasonu yabancı ziyaretçinin tavan yapacağını sözlerine ekledi. Yerli ve yabancı yatırımcıya fuarda, birbirinden özel birçok projeyi aynı anda görüp değerlendirme imkanı, bankalardan en uygun krediyi seçme fırsatı, KDV avantajı, VIP dinlenme alanları, gibi pek çok fırsatlar 8 Kasım'a kadar açık kalacak fuarda sağlanacak. Fuarda Babacan Premium projesini tanıtan Babacan Yapı CEO'su Mehmet Babacan, "1 Kasım sonrasında Arap müşterilerimizden tebrik mesajları geldi. Belirsizlik devam etseydi iptaller olabilirdi.


Sabah


Haber  Adana  Toros'ta şöyle yer aldı;

ADANA'da bu yıl 10'uncusu düzenlenen İnşaat Fuarına 40 ilden 40 bin ziyaretçi bekleniyor. 18 Şubat'ta açılışı yapılacak fuara Mısır, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, İran ve Mekadonya gibi ülkelerden yabancı firma temsilcileri de katılacak ve Türk işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri yapacak. TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde 18-21 Şubat arasında gerçekleştirilecek fuarın bilgilendirme toplantısı Divan Otel'de yapıldı. Toplantıya TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Birliğin Başkan Yardımcısı Tahsin Uzkurt, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Mustafa Fidan Vursavaş katıldı. 

'SEKTÖRÜN BÜYÜK BULUŞMASI" 

TÜYAP Genel Müdürü Ersözlü, yaptığı konuşmada fuarın sektöre büyük ivme kazandıracağını söyledi Fuarı 'sektörün büyük buluşması" olarak değerlendiren Ersözlü, şöyle devam etti "Bölgemizde büyük firmaların varlığı, fuarın Adana"da düzenleniyor olmasını önemli kılmakta ve bu anlamda fuarı sektörün büyük buluşması haline getirmektedir. Adana İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları, bölgesel anlamda sektörün en önemli pazarlama etkinliği olacak ve sektörün iç dış satışlarına önemli katkılar s ağlayacak." Ersözlü, fuara yurt dışında TÜYAP'ın Mısır, Rusya Bulgaristan, Gürcistan, İran, Makedonya Malzemeleri, insaal M otojilerr İş ve İnşaat Makineleri Puan ofisleri aracılığı ile işadamlarının davet edildiğini, yurt içinden ise Adana, Mersin, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa Gaziantep, Kilis, Konya, Nevşehir, Aksaray, Malatya, Karaman ve Hatay başta olmak üzere 40'a yakın ilden katılım olacağını kaydetti. Ersözlü, şu bilgileri verdi: "İnşaat, makine mühendisleri, mimarlar, mühendisler, müteahhitler bir araya gelecek. İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, kent mobilyaları park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına kadar yüzlerce ürünün sergilenecek fuarlar, geniş konsepti ile ziyaretçilerin tüm beklentilerini karşılayacaktır." 

GENİŞ DESTEK 

Fuara Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, Adana Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Belediyeler Birliği, Adana İnşaat Müteahhitleri Birliği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği, İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve KOSGEB destek veriyor. 

Adana Toros


Geri Dön