29 / 03 / 2024

Yabancı yatırımcılar Emlak Konut ihalelerine ilgi gösteriyor!

Yabancı yatırımcılar Emlak Konut ihalelerine ilgi gösteriyor!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Dolardaki artış yabancı yatırımı getirir. Yabancılar ihalelere girmek istiyor. O konuda çok talep var ancak burada şirket kurmak ya da ortak bir girişim oluşturmak zorundalar” dedi.



İstanbul’un uydu kentlerinden biri olan Kayaşehir bölgesinde şu ana kadar 60 bine yakın konut yapıldığını söyleyen Emlak Konut GYO Başkanı Murat Kurum, son arsalara gelindiğini belirterek bundan sonraki projelerde üst gelire yönelik projelerin de olacağını söyledi.


Dolardaki artışı da yorumlayan Kurum, dolardaki artışın yabancı yatırımcıyı cezbettiğini belirterek, “Dolardaki artış yabancı yatırımı getirir. Yabancılar ihalelere girmek istiyor. O konuda çok talep var ancak burada şirket kurmak ya da ortak bir girişim oluşturmak zorundalar” dedi.


Emlak Konut GYO’nun İstinye’deki 158 dönümlük arazisi için geçtiğimiz haftalarda yapılan ihalede en yüksek teklifi 3.6 milyar lira ciro üzerinden 1.8 milyar liralık rekor idare payıyla Tahincioğlu-Nida ortaklığı vermişti. Murat Kurum, orayı bir sene önce 1 milyara peşin aldıklarını ancak 1.870 milyar teklif gelmesinin çok kazandıkları anlamına gelmemesi gerektiğini savundu. Kurum, “Biz yüzde 10 peşin alacağız, kalanı 4 yıla yayılacak. Bu risk aynı zamanda” değerlendirmesinde bulundu.


Ispartakule’de sosyal konutlar yapılacak


Kurum, diğer projeler hakkında ise şu bilgileri verdi: “Ispartakule’de orta ve alt sınıf için bir proje yapacağız. Metrekare fiyatı 3 bini geçmeyecek projede 2 bin-2 bin 500 adet konut yer alacak. Kağıthane’de ve Ankara’da proje olacak. Konya’da ihaleye çıktık. Hazırlık aşamasında. Denizli’de Nevşehir’de Niğde’de Bursa’da arsalar aldık. Zeytinburnu’nda çalışmalara başladık ancak bu yıl başlanmayacak. Maltepe’de yerimiz var.”


TOKİ Haber


Geri Dön