28 / 03 / 2024

Yabancı yatırımcının Türkiye yatırımlarını Türkler yönetiyor!

Yabancı yatırımcının Türkiye yatırımlarını Türkler yönetiyor!

Son yıllarda, Mütekabiliyet Yasası’nın da yürürlüğe girmesiyle yabancı gayrimenkul alıcıların yoğun ilgisiyle hareketlenen Türkiye emlak sektörü, yeni bir iş alanı daha doğurdu..



Son yıllarda, Mütekabiliyet Yasası’nın da yürürlüğe girmesiyle yabancı gayrimenkul alıcıların yoğun ilgisiyle hareketlenen Türkiye emlak sektörü, yeni bir iş alanı daha doğurdu. Gerek yatırım gerekse oturum amaçlı konut almak isteyen yabancıların,  Türkiye Ekonomisi için önemli bir dinamik olmaya başlamasıyla ortaya yeni ihtiyaç ve hizmetler çıktı.


Bu açığı kapatmak ve emlak sektörüne katma değer sağlamak için kurulan Erne International, kurumsal ve uluslararası standartlarda verdiği hizmetle yabancı yatırımcının alım kararından, teslimine kadar tüm sürecin yönetilmesini üstlenip teslim sonrasındaki tüm ihtiyaçları da karşılıyor. Yabancı yatırımcı Türkiye’den ev alsam mı? diye düşündüğü andan itibaren yatırımcıdan gelen bilgi ve ihtiyaç doğrultusunda hangi ihtiyaca hangi projenin daha uygun olduğundan başlayarak piyasa verilerini analiz ediyor. Alım sürecinde ise  tüm prosedür, finansal işlemlerin müşteri adına hukuki süreçle güvenle sağlanması, alım sonrasında ise evin teslimi ile başlayan vergi, abonelikler ve kat mülkiyeti kanununa gore gayrimenkul sahibinin sorumluluklarının yerine getirilmesi, talep halinde gayrimenkulün kısa ya da uzun dönemde kiraya verilmesi ve kiracı ile dialoğun yürütülmesi, ihtiyaç halinde gayrimenkulün fiziksel bakımının yapılması ve nihayet satıyorum denildiği anda doğru fiyattan hızlı bir şekilde satışının yapılıp tüm satış prosedürlerinin müşteri adına gerçekleştirilmesi hizmetlerini kapsayan şeffaf bir yönetim sunuyor.

Erne International Yönetim Kurulu Başkanı Ant Gökçek, amaçlarının profesyonel standartlarda, tüm ihtiyaç duyulan hizmetleri yabancı yatırımcılara sunmak olduğunu vurgulayarak ‘Yabancı yatırımcıdan elde edilmek istenilen kısa dönemli kar heveslerinin, gayrimenkul piyasamızda giderek büyüyen yabancı talebindeki güveni zedeleyeceğine inanıyorum. Bu sebeple, yabancı yatırımcıya sunduğumuz seffaf ve  güvenilir hizmet özellikle her yıl binlerce konut üreten müteahhitler için  dolayısıyla da emlak sektörü için büyük önem taşıyor.’ dedi.


Merkez Ofisi İstanbul’da bulunan Erne International,  İzmir  Şubesi’yle Çeşme, Kusadası, Bodrum, Marmaris ve Fethiye başta olmak uzere Ege Bölgesi’nde de hizmet veriyor. Ortadoğu, Körfez ve Rusya vatandaşlarına hizmet verebilmek amacıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Rusya’da da ofisleri bulunan Erne International Yönetim Kurulu Başkanı Ant Gökçek  2015 yılı hedeflerinin 5000 yabancı yatırımcıya hizmet vermek olduğunu söyledi.


Yabancı gayrimenkul yatırımcılarının, gayrimenkul ile ilgili tüm haklarını korumak ve yol gösterici olmak için deneyimli hukuk ekibi ile de tüm hukuki süreçlerde müşterilerinin yanında olan Erne International, ayrıca gayrimenkul piyasasındaki güncel verileri müşterilerine sunmak icin REIDIN ile bir işbirligi anlaşması yaptı.


Geri Dön