28 / 03 / 2024

Yabancılar en çok Emlak Konut hisselerini tercih ediyor!

Yabancılar en çok Emlak Konut hisselerini tercih ediyor!

Yabancıların haziran ayı işlemlerine bakıldığında, 17,8 milyon dolarlık net alımla en çok Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hisselerini tercih ettikleri görüldü.



Yabancı yatırımcı, Borsa İstanbul pay piyasalarında, mayıs ayında olduğu gibi haziran ayında da net satış tarafında yer aldı.


Borsa İstanbul tarafından açıklanan verilere göre, yabancı yatırımcı, yılın ilk 4 ayındaki net alış serisinin ardından mayıs ve haziran aylarında satış tarafına geçti. Mayıs ayında 892 milyon dolar olan yabancıların net satışı, haziran ayında 307 milyon doları buldu.


Yılın ilk 4 ayında toplam 1 milyar 777 milyon dolarlık net alım yapan yabancı yatırımcının, mayıs ve haziran aylarında 1 milyar 199 milyon dolarlık satışıyla bu yılki toplam alım tutarı 578 milyon dolara geriledi.


Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin, yabancı yatırımcıların net satış yaptığı haziran ayında dolar bazında yüzde 1,2 değer kazanması dikkati çekti. Yabancıların net alış gerçekleştirdiği yılın ilk dört ayında endeks, dolar bazında yüzde 24 değer kazanmış, satış yaptıkları mayıs ayında ise dolar bazında yüzde 13,5 değer kaybetmişti.


- En çok alınan Emlak Konut GYO

Yabancıların haziran ayı işlemlerine bakıldığında, 17,8 milyon dolarlık net alımla en çok Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) hisselerini tercih ettikleri görüldü. Emlak Konut GYO'nun ardından yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptıkları hisse senetleri, 14,9 milyon dolar ile Tekfen Holding, 9,7 milyon dolar ile Gübre Fabrikaları, 7,6 milyon dolar ile Trakya Cam ve 7 milyon dolar ile Net Turizm şeklinde sıralandı. 


Yabancı yatırımcı tarafından haziran ayında en fazla satışın yapıldığı pay piyasaları ise 92,7 milyon dolar ile Türk Hava Yolları, 44,2 milyon dolar ile TAV Havalimanları, 43,7 milyon dolar ile Tüpraş, 34,6 milyon dolar ile Halkbank ve 29,9 milyon dolar ile Petkim oldu.


AA


Geri Dön