28 / 03 / 2024

Yabancılar ve gurbetçiler konut stokunu eritir!

Yabancılar ve gurbetçiler konut stokunu eritir!

Gayrimenkul sektörüne yönelik getirilen yeni uygulamalar konut almak için cazip fırsatlarla dolu bir süreç başlattı. Mehmet Yılmaz, “Konut sektörü canlı bir döneme giriyor. İlk gelenin en cazip avantajı yakalayacağı bir süreç başlıyor” dedi.



Türkiye ekonomisinin kilit noktasındaki gayrimenkul sektöründe atılan adımlar hareketliliği beraberinde getiriyor. Yabancılara yönelik vatandaşlık teşviki ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul alımlarındaki KDV’nin kaldırılmasının ardından olumlu yöndeki gelişmeler sürüyor. Cathay Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlar için de gayrimenkul alımlarında KDV’nin kaldırılmasıyla konut satışları hızlanacak. Hükümetin isabetli adımları sayesinde gayrimenkul sektörü hareketli bir döneme girecek. Bu süreci iyi takip ederek önce davranan avantajlardan en çok yararlanan olacak” dedi.  

Almanya’da da yatırımcılarla buluşuyoruz

Yılmaz şöyle devam etti: “Avrupa’da, Almanya’dan başlayarak Cathay Group olarak yapılanmaya başladık. Yaklaşık 4 milyon gurbetçiye ulaşma imkanı olan stratejik bir nokta olan Frankfurt’ta şimdiye kadar bir kaç kez yatırımcılarla ve gurbetçi kardeşlerimizle buluştuk. Biliyorsunuz yabancı yatırımcıların konut ya da işyeri alımlarında KDV kaldırılmıştı. Ayrıca 1 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapan yabancılara Türk vatandaşlığı hakkı da tanınmıştı. Bu gelişmelerle hareketlenen gayrimenkul sektöründe gurbetçi vatandaşlarımızın KDV’den muaf tutulmaları çok isabetli oldu.” 

Gayrimenkul stokları eriyecek 

Yurt dışı yatırımcıları projelerine ortak ederek Türkiye’ye döviz getirdiklerini belirten Yılmaz, “Bu avantajlarla  ülkemize ciddi bir döviz girişi sağlanması bekleniyor. Ayrıca gayrimenkul stoğunun eritilmesi için de hareketli bir dönem başlıyor” şeklinde konuştu. 

30 Eylül’e kadar tapu harcında indirim 

30 Eylül 2017’ye kadar konutlarda ödenecek tapu harcının binde 20 yerine binde 15 indirime indirilmesine de değinen Yılmaz,  “Bu gelişme doğrudan alıcıya yansıyacak ve ev almak isteyenleri harekete geçirecek. Basit bir hesapla 200 bin TL’lik ev alan bir vatandaş, 4 bin TL tapu harcı yerine 3 bin TL harç ödeyecek. Bu da bir nebze olsun dar gelirli vatandaşlara yardımcı olacak. Kazanan yine Türkiye olacak” şeklinde konuştu. 


Geri Dön