24 / 04 / 2024

Yabancılara konut sat, ihracata katkı yap!

Yabancılara konut sat, ihracata katkı yap!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor" dedi. İşte açıklaması...



Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların konut satışının Türk markalarının bilinirliğini artırdığını belirterek, "Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor" dedi. 


Büyükekşi, Cityscape'in bilgi ortaklığı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle sektöre yeni bir ivme kazandırmak için gerçekleştirilen, "Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması" etkinliğinde konuştu. Üç gün süren etkinliğe; Katar, Kuveyt, Dubai, Suudi Arabistan gibi Körfez ülkelerinden gelen 50'ye yakın yabana yatırıma katıldı. 


Büyükekşi, geçen yıl en çok ihracat yaptıkları ilk 5 Körfez ülkesinin Irak, İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Umman olduğunu belirterek, sadece bu 5 ülkeye ihracatın 22 milyar dolan aştığını vurguladı. Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektörüne yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, mütekabiliyet yasasından bu yana yabancıların yaklaşık 4.5 milyar dolarlık konut aldığını açıkladı. Geçen yıl ise Türkiye'de, yabancılara yaklaşık 18 bin konut satıldığını vurgulayan Büyükekşi, en fazla konutun 6 bin 500 ile Antalya'da satıldığını dile getirdi. Büyükekşi, ikinci sırayı 5 bin 600 konut ile İstanbul ve üçüncü sırayı ise 1.200 konut satışı ile Aydın'ın aldığını belirtti. 


Konut alımına en çok ilgi gösteren 5 ülkenin Irak, Suudi Arabistan, Rusya, Kuveyt ve İngiltere olduğunu aktaran Büyükekşi, şöyle devam etti: "Sizler ülkemizde konut alarak, ülkemizde yaşayarak aynı zamanda T ürk markalarına da aşina oluyorsunuz. Kendi ülkenize döndüğünüzde Türk markalarının bilinirliğini artırıyorsunuz. 


Bu da ülkemizin ihracatına pozitif katkı veriyor. Bu anlamda ülkemizin çok büyük bir potansiyeli var. Sizleri bunu keşfetmeye çağırıyoruz." 


Dünya





Geri Dön