16 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışı döviz kazandırıcı hizmet değil!

Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz.” dedi.



EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, çekin hırsızlık aracı olarak kullanılmasının hapis cezası gerektiren bir suç olduğunu belirterek, “Çek düzenlemesi yaz tatili girmeden Meclis’e gelecek” dedi. Faizlerin yatırım rakamından uzak olduğunu belirten Zeybekci, faiz indirimi için zamanın geldiğini söyledi.


Bakan Zeybekci, Gümrük Birliği’nin güncellenmesine yönelik çalışmalar konusunda önceki gün telefonda görüştüğü AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström’ün, AB’den sonbaharda bu konuda görüşme yapmak için yetki talebinde bulunacaklarını söylediğini aktardı. Zeybekci, 

“Hedefimiz de 2017’de bunu tamamlamak” dedi. 


Zeybekci, faiz oranlarının ne olması gerektiğine ilişkin soruyu, “Bunu ben belirlemiyorum. Hangi oran Türkiye’de faizlerin düşmesi gereken rakamdır? Net söylüyorum, yatırımcının, ‘Ben bu parayla yatırım yaparım’ dediği rakam doğru rakamdır. Şu anda ondan uzağız. Tüketicinin, ‘Tam da alma zamanıdır’ dediği yer doğru yerdir. Zamanının geldiğini düşünüyorum. Öyle bir noktaya gelinecek ki yatırım ve tüketimle ilgili faktörler bir anda kıpırdama başladığında orası doğru yerdir” diye yanıtladı. 


Yabancılara konut satışının döviz kazandırıcı hizmete sayılmasının gerçekçi olmayacağını dile getiren Zeybekci, “Turizm ve sağlık turizminde fatura kesilen kısmın ihracat sayılması yaklaşımı taşıyoruz. Böylece Eximbank ve diğer kaynaklarla kredilendirmeyle KDV iadesi imkanlarına kavuşulacak” dedi.


Hürriyet 


Geri Dön