25 / 04 / 2024

Yabancıya KDV'siz konut satışı 1 Nisan'da yürürlüğe girecek!

Yabancıya KDV'siz konut satışı 1 Nisan'da yürürlüğe girecek!

Tüm dünyada herkesin birbirine şaka yaptığı gün olarak da bilinen ‘1 Nisan’ın bu yıl Türkiye için önemi farklı. Yabancılara indirimli konut satışıyla ilgili yapılacak düzenleme 1 Nisan’dan itibaren uygulamaya girecek.



BU yıl 1 Nisan, birçok kesim için yeni dönemin başlangıcı olacak. Yabancılara indirimli konut satışı, genel sağlık sigortasında yeni dönem, otomatik bireysel emeklilikte kamu uygulaması 1 Nisan itibariyle başlayacak. Sigortasız işçi çalıştıranlar da 1 Nisan itibariyle teşviklerden yararlanabilecek. İşte ekonomide nisan ayı başı itibariyle uygulamaya girecek konut düzenlemesi..


YABANCIYA KDV’SİZ KONUT

Yabancılar ile 6 aydan daha fazla yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, satış bedelini yurtdışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları işyeri ve konutta KDV ödemeyecek. KDV istisnasından yararlanarak Türkiye’de konut veya iş yeri satın alanlar, bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek.


Hürriyet 


Geri Dön